Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kabači ar tomātu mērci

2011. gada 19. decembris
Foto: Agita Bogdāne
Pagatavošana
60 min
1. Tomātus nomazgā, uz īsu brīdi iegremdē verdošā ūdenī, tad izņem, pārlej ar aukstu ūdeni un noņem miziņas, izgriež cietās kātu vietiņas.Sagriež tomātus parupjos gabaliņos un sajauc ar baziliku.
2. Speķi sagriež gabaliņos un apcep uzkarsētajā eļļā. Sīpolus un ķiploku sasmalcina un pievieno klāt speķim uz pannas, kad tas jau nedaudz apcepts. tad klāt pievieno tomātus garšvielas un visu kopā pasautē līdz masa nedaudz sabiezē. Tā ir mērcīte. Mērci liek sautēšanai paredzētā traukā.
3. Kabačus gareniski pārgriež uz pusēm un apkaisa ar sāli. Kabačus kārto virsū mērcītei ar griezto pusi uz augšu.
4. Miltus sajauc ar sakapātajiem zaļumiem, ar sieru un saldo krējumu. Kabačus pārklāj ar ar masu un liek 225' - 250' karstā cepeškrāsnī un cep 20-25 minūtes. pasniedz karstus :)!
Uz augšu