Gardā burkānkūka

2011. gada 23. novembris
Foto: klinta
Pagatavošana
60 min
1. ietauko formu izbārsti to ar rīvmaizi vai mannu.uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Uz vidēji rupjas rīves sarīvē burkānus. Sakuļ olas ar cukuru viendabīgā masā, iemaisa eļļu. Citā traukā iesijā miltus un caurjauc tos ar sodu,cepamo pulveri,garšvielām,rozīnēm,un tad pievieno to olu-eļļas masai,rūpīgi sajauc. Visbeidzot pieliek rīvētos burkānus,atkal sajauc, ieliek formā un šauj cepeškrāsnī. Cep aptuveni 45-55 minūtes,gatavību pārbaudot ar koka skaliņu - ja tas, iedurts kūkas viducī,nāk ārā sauss un tīrs, tava burkānkūka ir gatava. Izņem ārā un ļauj tai atdzist.Labu apetīti!!!:)
Uz augšu