Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Cepumu-ķiršu kūka

Cepumu-ķiršu kūka

FOTO: Kalev

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 1 paciņa Kalev cepumi ar šokolādes garšu
  • 80 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 200 g Svaigais siers (var izmantot igauņu Merevaik)
  • 100 g skābais krējums
  • 100 g pūdercukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • ½ citrona sulas
  • 400 g saldā krējuma
  • 3 tējk. Želatīna pulvera + ūdens
  • Viens slānis cepumu ar šokolādes garšu (100g) ievietošanai starp pildījumu
  • Noformēšanai:
  • 400 g sasaldēti vai svaigi ķirši
  • 1 paciņa želejas pulvera ar ķiršu garšu
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Sadrupina cepumus. Izkausē sviestu un pievieno sadrupinātajiem cepumiem. Masu ieliek apaļas formas pannā un piepresē.
  2. Pildījuma pagatavošanai sajauc kopā svaigo sieru, skābo krējumu, pūdercukuru, vaniļas cukuru un citronu sulu. Sagatavo želatīnu. Saputo saldo krējumu un pievieno siera krēma masu, vienlaikus rūpīgi maisot, tad pievieno želatīna masu un rūpīgi samaisa pildījumu. Uzlej masu uz cepumu masas pannā
  3. un kādu laiciņu patur ledusskapī. Pa to laiku izšķīdina ūdenī želejas pulveri un pievieno ķiršiem. Maisījumu pārlej kūkai.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Skābu kāpostu zupa ar vārītiem kartupeļiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas