Sākums > Receptes > Uzkodas

Panīrs kokosriekstu karijā

2011. gada 12. novembris
Foto: Anna Anna
Pagatavošana
50 min
1. Lai pagatavotu garšvielu pastu visas pastai nepieciešamās sastāvdaļas ievieto blenderītī (man ir tāds mazs) , vai trauciņā sablenderē ar rokas blenderi. Pievienojot tik daudz ūdens, lai veidotos pasta veidotos krējumam līdzīgā konsistencē. Nolikt malā.
2. Uz vidējas temperatūras uzkarsēt 5 ēdamkarotes augu eļļas lielā pannā, tai pievieno sīpolu un maisot cep 5-7 minūtes līdz tas ir zeltaini brūns. Tad pievieno tomātus un gatavo 5-6 minūtes. Samazina temperatūru un pievieno garšvielu pasu, ko turpina gatavot 10 minūtes. Iemaisa kokosriekstu pienu un pieliek sāli. Izmaisa To visu un noņem no uguns un noliek malā.
3. Samaisa visus mīklai nepieciešamās lietas bļodā un iemaisa 125ml ūdens.
4. Ielej katliņā eļļu fritēšanai un uzkarsē eļļu. Iemērc panīra gabaliņus mīklā un uzmanīgi ieliec karstajā eļļā karsē 2-3 minūtes vai līdz tas ir zeltaini brūns. Noliec tos uz virtuves dvieļa vai salvetes lai notecinātu lieko eļļu.
5. Pasniedz fritētos panīra gabaliņus pārlietus ar iepriekš pagatavoto kariju.
6. *Garam Masala- viens no vispopulārākajiem indiešu garšvielu maisījumiem, nopērkams garšvielu veikalos.
7. ** Tamarinds –augs no kura mīkstuma taisa garšvielu, gan pastu (tumši brūna), gan žāvētā veidā. Piedod ēdienam skābenu garšu, ir nopērkams veikalos garšvielu.
Uz augšu