Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Diētiskā šampinjonu biezzupa

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Šampinjoni - 200gr
  • Kartupeļi - 5 gab. vidēji
  • Piens - 0.5l, netrekns
  • Baltais sausais vīns - 50gr
  • Muskatrieksts rīvēts
  • Sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

20 min.
  1. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs un liek katliņā apcepties, vēlams olīveļļā. Kartupeļus, pirms tam mērcētus ūdenī (lai atbrīvotos no cietes), vara pienā, kamēr tie sāk jukt, tad samīca kā biezenim. Pielej pienu, lai biezenis ir šķidrs, kā zupai.
  2. Šampinjoniem pielej vīnu, cepoties ļauj tam iztvaikot, tad pielej nedaudz ūdeni, lai pārsedz sēnes. Pieber muskatriekstu.
  3. Kad kartupeļi gatavi, lej klāt sēnēm caur sietiņu, pievieno pienu vai ūdeni, ja nepieciešams, lai masa būtu viegli bieza. Uzliek katliņam vāku un ļauj pāris minūtes pastāvēt un ievilkties.
  4. Kartupeļu vietā var izmantot Dobeles Kartupeļu biezputru.
  5. Dzeltenīgākai nokrāsai pievienoju drusciņ kurkumu. Var pievienot pie pasniegšanas zaļumus.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Jauno biešu lapiņu zupa jeb batviņi

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas