Diētiskā šampinjonu biezzupa

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • Šampinjoni - 200gr
  • Kartupeļi - 5 gab. vidēji
  • Piens - 0.5l, netrekns
  • Baltais sausais vīns - 50gr
  • Muskatrieksts rīvēts
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

20 min.
  1. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs un liek katliņā apcepties, vēlams olīveļļā. Kartupeļus, pirms tam mērcētus ūdenī (lai atbrīvotos no cietes), vara pienā, kamēr tie sāk jukt, tad samīca kā biezenim. Pielej pienu, lai biezenis ir šķidrs, kā zupai.
  2. Šampinjoniem pielej vīnu, cepoties ļauj tam iztvaikot, tad pielej nedaudz ūdeni, lai pārsedz sēnes. Pieber muskatriekstu.
  3. Kad kartupeļi gatavi, lej klāt sēnēm caur sietiņu, pievieno pienu vai ūdeni, ja nepieciešams, lai masa būtu viegli bieza. Uzliek katliņam vāku un ļauj pāris minūtes pastāvēt un ievilkties.
  4. Kartupeļu vietā var izmantot Dobeles Kartupeļu biezputru.
  5. Dzeltenīgākai nokrāsai pievienoju drusciņ kurkumu. Var pievienot pie pasniegšanas zaļumus.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Zupas


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi