Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Aveņu siera kūka ar balto šokolādi

2011. gada 3. novembris
Foto: Kalev
Pagatavošana
90 min
1. Apaļo formu (~26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
2. Sasmalcina cepumus un samaisa ar mīkstu, bet ne izkausētu sviestu.
3. Sasmalcināto cepumu un sviesta masu iepresē cepamajā formā.
4. Sajauc svaigo sieru ar cukuru, pa vienai pievieno olas, nepārtraukti putojot masu. Beigās pievieno avenes, pārlej ar iegūto masu sasmalcinātos cepumus, kas iepresēti formā.
5. Cep 180°C 30–45 minūtes.
6. Ļauj kūkai atdzist.
7. Glazūrai izkausē šokolādi un sajauc ar istabas temperatūras svaigo sieru, pārlej pār gatavo kūku.
8. Kūku notur ledusskapī vismaz pusstundu pirms pasniegšanas.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu