Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Aveņu siera kūka ar balto šokolādi

Aveņu siera kūka ar balto šokolādi

FOTO: Kalev

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Kūkas pamatnei:
  • 250 g Kalev cepumu ar citrona garšu (pusotra paciņa)
  • 100 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 600 g mīkstā siera
  • 250 g aveņu
  • 200 g cukura
  • 4 olas
  • Virskārtai:
  • 250 g mīkstā siera
  • 200 g Kalev baltās šokolādes White (bez piedevām)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

90 min.
  1. Apaļo formu (~26 cm diametrā) izklāj ar cepamo papīru.
  2. Sasmalcina cepumus un samaisa ar mīkstu, bet ne izkausētu sviestu.
  3. Sasmalcināto cepumu un sviesta masu iepresē cepamajā formā.
  4. Sajauc svaigo sieru ar cukuru, pa vienai pievieno olas, nepārtraukti putojot masu. Beigās pievieno avenes, pārlej ar iegūto masu sasmalcinātos cepumus, kas iepresēti formā.
  5. Cep 180°C 30–45 minūtes.
  6. Ļauj kūkai atdzist.
  7. Glazūrai izkausē šokolādi un sajauc ar istabas temperatūras svaigo sieru, pārlej pār gatavo kūku.
  8. Kūku notur ledusskapī vismaz pusstundu pirms pasniegšanas.
  9. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Svaigi salāti ar auksti kūpinātu tunci, turku zirņiem

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas