Sākums > Receptes > Deserti

Svaigais siers ar meža zemenēm

2011. gada 2. novembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
8 min
1. Katlā lej treknu lauku pienu, pievieno tam biezpienu un, ik pa brīdim apmaisot, sildi visu uz lēnas uguns. Tikai atceries – pienu nekādā gadījumā nedrīkst novest līdz vārīšanās temperatūrai. Ir jābūt pacietīgam un jāgaida, kad biezpiena pienskābās baktērijas saraus pienu smukos receklīšos.
2. Jau pēc kādām sešām, septiņām minūtēm, biezpiens sāks rauties kopā, jau vēl pēc kādām 8 minūtēm sāks izdalīties sūkalas.
3. Kopā karsēšana ilgst kādas 25 minūtes. Kad piens savēlies kunkulī, un atdalījušās sūkalas, nokās biezpiena masu marlē, bet nevajadzētu pilnībā atbrīvoties no šķidruma.
4. Liec biezpiena masu bļodā, pievieno tai trešdaļu paciņas sviesta, ēdamkaroti medus un 3 sakultus olu dzeltenumus, visu samaisi, ļauj, lai ola sarec. Tad sieru vēlreiz nospied un iesien marlē, liec, lai mazliet nostāvas un atdziest.
5. Kad svaigais siers gatavs, kārto to uz šķīvja, pa virsu kaisi meža zemenes un BAUDI!
Uz augšu