Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Konditoreja un maize Eklēri ar siera krēmu

Eklēri ar siera krēmu

FOTO: ieva pētersone

Paldies Receptes.lv lietotājai Veronikai par skaistajiem foto, kuri tapa izmantojot šo recepti!
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 1/2 glāze/s ūdens
  • 50 g sviesta
  • 2 olas
  • 3 ēd. k. miltu
  • 1 šķipsna/s sāls
  • 1 šķipsna/s cukura
  • Pildījumam:
  • 500 g Mascarpone siera
  • 1 citrons
  • 2 ēd. k. kondensētā piena
  • 2 olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

50 min.
  1. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pielej pienu vai ūdeni, maisot pieber miltus, līdz izveidojas viendabīga masa. Maisot karsē, līdz mīkla kļūst biezāka un atlec no katla malām. Mīklu atdzesē līdz 50*C. Pakāpeniski pieliek 1 olu un 1 olas dzeltenumu. Galvenais, lai ola nesarec.
  2. Uz pannas veido eklēra formas (formu var izvēlēties pēc patikas un iespējām) un liek cepeškrāsnī 220*C uz 20 minūtēm. Nekādā gadījumā nedrīkst virināt krāsns durvis!
  3. Sarīvē citrona mizu, izspiež citrona sulu un sajauc ar kondensēto pienu. Tajā iecilā Mascarpone sieru un piemaisa 2 olu dzeltenumus.
  4. Kad eklēri izcepušies, tos atdzesē un pilda ar sagatavoto krēmu.

    Lai labi garšo!
    Kad eklēri izcepušies, tos atdzesē un pilda ar sagatavoto kr...

    FOTO: ieva pētersone

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Kartupeļu un maltās gaļas sacepums

Konditoreja un maize

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas