Sākums > Receptes > Uzkodas

Dinamo rīga (olas ar papriku mērci)

2011. gada 27. oktobris
Foto: Ralfs Niklāvs Sakss
Pagatavošana
75 min
1. Pannā samaisa paprikas, sīpolus, ķiploku, pētersīļus un baziliku, pievieno šķipsniņu sāls un eļļu un sautē uz vidējas liesmas.
2. Tomātus uz 30 sekundēm iegremdē verdošā ūdenī, pēc tam aplej ar aukstu ūdeni un novelk miziņu.
3. Tomātus sagriež mazos gabaliņos un pievieno maisījumam. Turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē.
4. Pievieno etiķi un cukuru un labi samaisa. Pieber sāli un piparus.
5. Noņem no plīts un atdzesē.
6. Olas pārgriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumus, saspaida un iemaisa tomātu un papriku mērcē.
7. Olas piepilda ar maisījumu un kārto traukā. Pārlej ar pārpalikušo mērci.To arī var pasniegt uz grauzdētas maizes šķēlēm kopā ar olām.
8. Pirms pasniegšanas olas ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Uz augšu