Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Dinamo rīga (olas ar papriku mērci)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

4
porcijas
  • 1 dzeltena un 1 sarkana smalki sakapāta paprikas pāksts
  • 2 smalki sakapāti baltie sīpoli
  • 2 smalki sakapātas ķiploku daiviņas
  • 1 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
  • 1 ēd. k. smalki sakapāta svaiga bazilika
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
  • 2 ēd. k. olīveļļas
  • 6 ēd. k. cukura
  • 1 ēd. k. baltvīna etiķa
  • 1 /2 ēd. k. cukura
  • 2 tomāti
  • 6 nolobītas cieti vārītas olas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

75 min.
  1. Pannā samaisa paprikas, sīpolus, ķiploku, pētersīļus un baziliku, pievieno šķipsniņu sāls un eļļu un sautē uz vidējas liesmas.
  2. Tomātus uz 30 sekundēm iegremdē verdošā ūdenī, pēc tam aplej ar aukstu ūdeni un novelk miziņu.
  3. Tomātus sagriež mazos gabaliņos un pievieno maisījumam. Turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē.
  4. Pievieno etiķi un cukuru un labi samaisa. Pieber sāli un piparus.
  5. Noņem no plīts un atdzesē.
  6. Olas pārgriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumus, saspaida un iemaisa tomātu un papriku mērcē.
  7. Olas piepilda ar maisījumu un kārto traukā. Pārlej ar pārpalikušo mērci.To arī var pasniegt uz grauzdētas maizes šķēlēm kopā ar olām.
  8. Pirms pasniegšanas olas ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Plūmju un šokolādes kūka

Plūmju un šokolādes kūka

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas