Sākam gatavošanu!
Nomazgā papriku, nogriež cepurīti, izņem sēklas. Paralēli novāra rīsus, atstājot tos pusgatavus. Nomizo un sasmalcina mazos kubiciņos sīpolu. Notīra un sagriež ripiņās burkānus. Sarīvē nedaudz sieru ( tas būs nepieciešams, lai pārkaisītu papriku).
Padziļā katlā(tādā, lai gareniski varētu ievietot papriku) lej ūdeni, pievieno garšvielas, pieliek pāris karotes tomātu mērces un aso čilli mērcīti. Katrs vadās pats pēc savām izjūtām un to,cik tad stipru vēlas.
Malto gaļu sajauc ar garšvielām, iemaisa sīpolus un rīsus. Tad pilda ar gatavo masu papriku.
Piepildītās paprikas pārkaisa ar sarīvēto sieru. Liek virsū vāciņu. Lai vāciņš nekristu nost, es to piespraužu ar zobu bakstāmajiem.
Kārto papriku katlā un liek sautēties uz kādām 20-30 min.
gatavo papriku pasniedz ar krējumu vai majonēzi vai nu kas kuram liekas gardāks! Lai labi garšo!
Šķidrumiņu, kas paliek pāri var izmantot otrā dienā izvārot gardu zupiņu.
Sastāvdaļas
4 gb (lielas) - paprika
300 gr - malta gaļa
2 gb - burkāni
1 (liels) - sīpols
50 gr - rīsi
Siers
Pipari, sals
Lauru lapas
Tomātu mērce
Asā čilli mērcīte
-->
Pagatavošana
50 min.50 min.
Sākam gatavošanu!
Nomazgā papriku, nogriež cepurīti, izņem sēklas. Paralēli novāra rīsus, atstājot tos pusgatavus. Nomizo un sasmalcina mazos kubiciņos sīpolu. Notīra un sagriež ripiņās burkānus. Sarīvē nedaudz sieru ( tas būs nepieciešams, lai pārkaisītu papriku).
Padziļā katlā(tādā, lai gareniski varētu ievietot papriku) lej ūdeni, pievieno garšvielas, pieliek pāris karotes tomātu mērces un aso čilli mērcīti. Katrs vadās pats pēc savām izjūtām un to,cik tad stipru vēlas.
Malto gaļu sajauc ar garšvielām, iemaisa sīpolus un rīsus. Tad pilda ar gatavo masu papriku.
Piepildītās paprikas pārkaisa ar sarīvēto sieru. Liek virsū vāciņu. Lai vāciņš nekristu nost, es to piespraužu ar zobu bakstāmajiem.
Kārto papriku katlā un liek sautēties uz kādām 20-30 min.
gatavo papriku pasniedz ar krējumu vai majonēzi vai nu kas kuram liekas gardāks! Lai labi garšo!
Šķidrumiņu, kas paliek pāri var izmantot otrā dienā izvārot gardu zupiņu.
Komentāri
sandra2011. gada 4. decembris 18:14
sanaca garsigi ,bet neliku cili merci:)
Pievienot komentāru
Jaunumi
Vēl nebijis burziņš Centrāltirgū - jaunatvērtais Gastro Tirgus! Skaidrojam, cik kas maksā
Kā uz mākoņa maliņas: gaisīgā bezē recepšu izlase
Gada vēsākajos mēnešos roka biežāk stiepjas pēc ēdiena: kāpēc tā?
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri