Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rudenīgā pildītā paprika

2011. gada 27. oktobris
Foto: Una Cvetkova
Pagatavošana
50 min
1. Sākam gatavošanu!
2. Nomazgā papriku, nogriež cepurīti, izņem sēklas. Paralēli novāra rīsus, atstājot tos pusgatavus. Nomizo un sasmalcina mazos kubiciņos sīpolu. Notīra un sagriež ripiņās burkānus. Sarīvē nedaudz sieru ( tas būs nepieciešams, lai pārkaisītu papriku).
Foto: Una Cvetkova
3. Padziļā katlā(tādā, lai gareniski varētu ievietot papriku) lej ūdeni, pievieno garšvielas, pieliek pāris karotes tomātu mērces un aso čilli mērcīti. Katrs vadās pats pēc savām izjūtām un to,cik tad stipru vēlas.
Foto: Una Cvetkova
4. Malto gaļu sajauc ar garšvielām, iemaisa sīpolus un rīsus. Tad pilda ar gatavo masu papriku.
Foto: Una Cvetkova
5. Piepildītās paprikas pārkaisa ar sarīvēto sieru. Liek virsū vāciņu. Lai vāciņš nekristu nost, es to piespraužu ar zobu bakstāmajiem.
Foto: Una Cvetkova
6. Kārto papriku katlā un liek sautēties uz kādām 20-30 min.
Foto: Una Cvetkova
7. gatavo papriku pasniedz ar krējumu vai majonēzi vai nu kas kuram liekas gardāks! Lai labi garšo!
Foto: Una Cvetkova
8. Šķidrumiņu, kas paliek pāri var izmantot otrā dienā izvārot gardu zupiņu.
Uz augšu