Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Variācija par Boloņas mērci

2011. gada 25. oktobris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
120 min
1. Burkānus, sīpolus notīra un smalki sakapā. Es izmantoju virtuves kombainu. Tad uzkarsē pannu, pievienojot nelielu daudzumu eļļas, Apcep burkānus un sīpolus.
Foto: TeddyWife
2. Kad burkāni, sīpoli ir apbrūninājušies, ņem nost pannu no plīts, pārber masu bļodā vai izmanto otru pannu un ar nelielu daudzumu eļļas, apcep malto gaļu, sadalot to pēc iespējas sīkākos gabaliņos, max 15 min.
Foto: TeddyWife
3. Kad maltā gaļa ir apcepusies, pannā iekšā ber iepriekš apceptos burkānus un sīpolus, pievieno arī tomātus savā sulā (es pērku ar veseliem tomātiem, un pati tos sagriežu mazos gabaliņos), 1 ēdamkaroti tomātu pastas, raudenes, ķiplokus, sāli, piparus.
Foto: TeddyWife
4. Visu papildina ar 200 ml sarkanā vīna.
Foto: TeddyWife
5. Visu labi samaisa un uz lēnas temperatūras sautē 1,5 - 2 h, ik pa brīdim maisot un pievienojot nedaudz sarkano vīnu. Vīna vietā var pievienot ūdeni. Jo ilgāk mērce sautēsies, jo garšīgāk sanāks.
Foto: TeddyWife
6. Pasniedz ar spageti, citiem makaroniem vai manā gadījumā ar olu nūdelēm. Beigās pārkaisa ar sieru.

Labu apetīti!
Foto: TeddyWife
Uz augšu