Sākums > Receptes > Deserti

"Saldās brunetes" bumbiņas

2011. gada 21. oktobris
Foto: Anna
Pagatavošana
40 min
1. Sviestu patur istabas temperatūrā, lai kļūst mīkstāks. Liek lielā traukā.
2. Cepumus sasmalciņa ar rokām gan mazos gabaliņos, gan dažus sadrupina. Saber traukā pie sviesta.
3. Visam uzlej iebiezināto pienu. Sajauc.
4. Pievieno kakao, sagrieztu marmelādi un rozīnes. Visu kārtīgi sajauc.
5. No iegūtās masas lipina bumbiņas, cieši saspiežot rokās.
6. Var ietīt katru bumbiņu folijā, taču tad var būt grūti iztīt (ja plāns folijs, tad tas pielips pie masas un būs grūti dabūt ārā), var izmantot biezāku pārtikas plēvi. Bet es lipinu tāpat un lieku uz plakana trauka.
7. Atstāj ledusskapī vismaz uz pāris stundām, bet labāk uz nakti.
8. (Ja jums masa sanāk par cietu un no tās nevar salipināt bumbiņas, var pieliet nedaudz piena, lai to "mīkstinātu")
9. Lai labi garšo!
Uz augšu