Siera cepumi ar ķimenēm

2011. gada 21. oktobris
Foto: Anna
Pagatavošana
40 min
1. Šāda veida receptes atradīsiet vairākas, es arī par bāzi ņēmu vienu no tām, bet pārveidoju savā gaumē. Sanāca ļoti garšīgi.
Foto: Anna
2. Sviestu atstāt istabas temperatūrā, līdz tas mīksts (lai vieglāk mīcīt mīklu).
3. Es ņēmu 2 veidu sierus, jo siera cepumi ir vislielākā mērā atkarīgi no izvēlētā siera! Man bija Krievijas siers un Maasdam siers 1:1.
4. Sieru sasmalcina blenderī. Lai siers vieglāk sasmalcinās un nelīp pie trauka malām un nažiem, to, sagrieztu kubikos, uz 10-20 min ieliek saldētavā, lai paliek ciets. Tad smalcina.
5. Sieru ar sviestu sajauc kopā, pievieno olu, ķimenes, sāli (jo sieriem bieži trūkst sāls) un ber klāt miltus, mīcot mīklu.
6. Miltus es beru "uz aci", tiklīdz mīklas masa ir pietiekami viendabīga un nelīp pie rokām, lai var veidot cepumiņus.
7. Ņem no mīklas pa gabaliņam, rullē strēmeles, sagriež tās apm.3-4 cm garās strēmelītēs (kā vēlaties), no tām veido smukus radziņus un liek uz pannas uz cepampapīra.
8. Cep krāsnī ~200C temp. kādas 15-20 min.!
9. Beigās apsmērē ar sakultu olu, lai spīd.
10. Lai labi garšo! :)
Foto: Anna
Uz augšu