Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Labākais nachos mājās

2011. gada 17. oktobris
Foto: Toms
Pagatavošana
25 min
1. NB! Šī recepte vairāk ir domāta tiem, kas mīl improvizēt :)
2. Uzliek uz mazas uguns cepties liellopu gaļu, pievienojot lēnām klāt visādas garšvielas. Manā gadījumā bija pipari, koriandrs, drusku sāls, unversālā garšviela, vistas gaļas garšviela un pikantā garšviela un sīpoli. Nevajag aizmirst ieslēdgt arī cepeškrāsni, lai iesilst.
3. Kamēr gaļa lēni cepas, sagriežam zmalkos gabalos papriku un tomātus. Tos kopā samaisa ar kukurūzām un noliek malā.
4. Tad seko ķēpīgākā daļa – sablenderēt pupiņas, lai tās būtu viendabīgā masā. Man blendera nav un es izmantoju veco, labo koka stampu un pēc neilga mirkļa pupiņas jau ir vienmērīgā massā. Neizskatās gardi, taču tā vajag.
5. Sarīvē visu sieru. Jo vairāk, jo labāk, jo garšīgāk.
6. Nevajag aizmirst par gaļu uz pannas. Ap šo laiku gaļai jau vajadzētu būt gatavai. Ja nav, tad drusku uzgaida, kamēr “nogatavojās”.
7. Sastāvdaļas sagatavotas. Ņemam cepešpannu un tajā izberam visu iepakojumu ar čipsiem, tā lai tie ir vienmērīgā kārtā. Pāri čipsiem vienmērīgā kārtā izklājam liellopu gaļu. Pēc tam tādā pašā vienmērīgā kārtā pārklājam pupiņu pļuriņu (:D). Kā priekšpēdējā kārta seko tomātu-papriku-kukurūzu mikslis. Arī vienmērīgi. Pāri visam izklājam sarīvēto sieru un sīpolu gabaliņus.
Foto: Toms
8. Liekam iekšā krāsnī un pēc kādām ~10 minūtēm Nachos ir gatavs. Finālā uzlej kādu no abām mērcēm un uzliek krējumu!
Foto: Toms
Uz augšu