Šī recepte radās rudenīgā laikā, kad bija diezgan auksts. Vēlējos kaut ko apēst, taču nevēlējos gatavot neko daudz un sarežģītu. Man ienācā prātā doma, ka varētu uzstaisīt vienkāršu receptīti, kuru nekad nebiju taisījis. Man patīk izmēģināt ko jaunu un šoreiz man radās iespēja to izdarīt! :)
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
6šķēlītes baltmaizes
9šķēlītes siera
5šķēlītes desas (Ramata)
Eļļa cepšanai
Sāls
Maltie pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
20 min.
Sagriež sieru un desu šķēlītēs.
FOTO: Jānis Kalniņš
Paņem pannu, ielej nedaudz eļļas un liek uz plīts karsēties.
Kad eļļa uzkarsusi, uz pannas liek sagriezto sieru un desu.
FOTO: Jānis Kalniņš
Karsē sieru un desu tik ilgi, kamēr siers izkūst un desa ir nedaudz apcepusies.
FOTO: Jānis Kalniņš
Paņem baltmaizes šķēlītes, pārgriež tās pa vidu uz pusēm, lai sanāk 12 maizītes pusītes.
Sagriezto maizi liek iekšā pannā un izkārto atbilstoši pannas izmēriem.
Maizi cep, ik pa laikam to apgriežot, lai maize apcepas kopā ar izkausēto sieru un desu. Cep uz mazas uguns, lai maize nepiedeg.
Maizītes kopā ar sieru un desu vajag cept tik ilgi, kamēr abas puses paliek brūnas.