Sākums > Receptes > Deserti

Saldais ābolītis

2011. gada 12. oktobris
Foto: Laila Ķempe
Pagatavošana
20 min
1. Ābolus nomizo, izņem serdi sagriež četrās daļās.Ņemam formu, kāda nu mājās ir, ieliekam sviestu, cukuru un vaniļas cukuru saliekam sagrieztos ābolus, pārklājam ar kārtāno mīklu. Nosmērējam mīklu ar pienu un sadurstam ar dakšiņu , nu lai mīklai caurumiņi. Liekam sakarsētā plīti cepties aptuveni 15-20 min. Kad mīkla virspusē skaisti brūna, ņemam ārā no krāsns, nedaudz uzgaidām un apgriežot otrādi izliekam garšīgo rausīti uz trauka. Ābolīši būs ar skaistu karameli.Pasniedzam siltu ar vaniļas saldējumu.
2. Ieteiktu kārtaino mīklu nerullēt plānāku, bet uzlikt uz āboliem kāda ir paciņā plāksnītēs. Lai visiem garšo.
Uz augšu