Recepte ir aizgūta no http://www.receptes.lv/receptes/auzu-parslu-cepumi-3/ un pamainīta manai gaumei - pievienojot izteiktākas garšvielas, skābumiņu un veselīgākas sastāvdaļas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Sastāvdaļas
300g auzu un miežu pārslu maisījuma (proporcija atkarīga no katra gaumes. Es ņēmu 1:3)
150g sviesta
30g cukura
5ēd. k. medus
3olas
100g kviešu miltu
2ēd. k. linsēklu
1/2. tējk. cepamā pulvera
Šķipsniņa sāls
1/3 muskatrieksta
Dzērvenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
60 min.
Apgrauzdē auzu pārslas 75 gramos sviesta, kamēr auzu pārslas ir zeltaini brūnas. Uzmanīgi - lai nepiedeg!
atlikušo sviestu izkausē. Tad to saputo ar cukuru, olām, cepamo pulveri, sasmalcinātu (vislabāk pašsmalcinātu/ muskatriekstu, medu (ja nepieciešams pirms tam to izkausē, lai ir šķidrs) līdz cukurs izkūst.
Sagatavotajai masai pievieno apgrauzdētās auzu pārslas, iemaisa miltus, linsēklas, šķipsniņu sāls. Kārtīgi izmaisa. Uzmanīgi iemaisa dzērvenes (es ņēmu saldētas liellogu dzērvenes, kas ir vieglāk iemaisāmas un nešķīst).
FOTO: Lidija Luņeva
Liek mazas piciņas uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep zeltaini brūnus ~150 - max 200 grādos.
Cepumiem jāsanāk mīkstiem ne ļoti saldiem.
FOTO: Lidija Luņeva
Kopumā sanāk tik cepumu cik bildē zemāk.
P.S Bildē ir divu veidu cepumi, jo otrās tūres cepumiem (ārējā aplī) pievienoju mazliet rīvētas rūgtās šokolādes.