Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Deserti Auzu/miežu pārslu cepumi ar dzērvenēm

Auzu/miežu pārslu cepumi ar dzērvenēm

FOTO: Lidija Luņeva

Kolekcijas: Fotoreceptes
Recepte ir aizgūta no http://www.receptes.lv/receptes/auzu-parslu-cepumi-3/ un pamainīta manai gaumei - pievienojot izteiktākas garšvielas, skābumiņu un veselīgākas sastāvdaļas.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 300 g auzu un miežu pārslu maisījuma (proporcija atkarīga no katra gaumes. Es ņēmu 1:3)
  • 150 g sviesta
  • 30 g cukura
  • 5 ēd. k. medus
  • 3 olas
  • 100 g kviešu miltu
  • 2 ēd. k. linsēklu
  • 1 /2. tējk. cepamā pulvera
  • Šķipsniņa sāls
  • 1 /3 muskatrieksta
  • Dzērvenes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

60 min.
  1. Apgrauzdē auzu pārslas 75 gramos sviesta, kamēr auzu pārslas ir zeltaini brūnas. Uzmanīgi - lai nepiedeg!
  2. atlikušo sviestu izkausē. Tad to saputo ar cukuru, olām, cepamo pulveri, sasmalcinātu (vislabāk pašsmalcinātu/ muskatriekstu, medu (ja nepieciešams pirms tam to izkausē, lai ir šķidrs) līdz cukurs izkūst.
  3. Sagatavotajai masai pievieno apgrauzdētās auzu pārslas, iemaisa miltus, linsēklas, šķipsniņu sāls. Kārtīgi izmaisa. Uzmanīgi iemaisa dzērvenes (es ņēmu saldētas liellogu dzērvenes, kas ir vieglāk iemaisāmas un nešķīst).
    Sagatavotajai masai pievieno apgrauzdētās auzu pārslas, iema...

    FOTO: Lidija Luņeva

  4. Liek mazas piciņas uz pannas, kas noklāta ar cepamo papīru. Cep zeltaini brūnus ~150 - max 200 grādos.
  5. Cepumiem jāsanāk mīkstiem ne ļoti saldiem.
    Cepumiem jāsanāk mīkstiem <strong>ne </strong>ļoti saldiem.

    FOTO: Lidija Luņeva

  6. Kopumā sanāk tik cepumu cik bildē zemāk.
  7. P.S Bildē ir divu veidu cepumi, jo otrās tūres cepumiem (ārējā aplī) pievienoju mazliet rīvētas rūgtās šokolādes.
  8. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Biezpiena sacepums "Maigoņa brālis" kaloriju skaitītājiem

Deserti

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas