Sākums > Receptes > Salāti

Tiri-piri salāti

2011. gada 19. septembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
15 min
1. Nedziļā traukā ar stāvām malām (labi noder stikla cepamtrauki) ieklāj saplucinātas salātlapas. Virs tām vienmērīgā kārtā liek visu tunci. Sīpolus sagriež plānās ripiņās, sadala riņķīšos un kārto virs tunča. Virs sīpoliem uzpilina piri-piri mērci* (jo vairāk uzpilina, jo asāka garša). Ja izskatās, ka salāti sausi, var uzliet mazliet olīveļļas. Nedaudz pārkaisa sāli. Virs sīpoliem vienā kārtā liek ripiņās sagrieztas olas. Tās atkal pārkaisa ar nelielu daudzumu sāls un pārklāj ar šķēlītēs sagrieztiem tomātiem. Vasaras sezonā var dekorēt ar svaigām dillēm.
2. Piri-piri mērci var nopirkt veikalā vai arī pagatavot mājās:
3. 100 g olīveļļas sajauc ar 1 ēdamkarote vodkas. Pievieno piri-piri piparus (var aizstāt ar gabaliņos sagrieztām izžāvētām čili piparu pākstīm). Pēc gaumas un izvēles var pievienot kaltētu baziliku, dilles, timiānu utt.
4. Visu maisījumu iepilda nelielā burciņā, pudelītē vai kādā citā traukā un atstāj ievilkties. Labi lietojama pie dažādiem salātiem.
Uz augšu