Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pasta (itāļu gaumē)

2011. gada 17. septembris
Foto: Nelda Ogle
Šis ir mans firmas ēdiens, ko man iemācīja pagatavot kāds itālis.
Pagatavošana
60 min
1. Kā uzvārīt makaronus nestāstīšu :)
2. Tātad par mērci:
3. Uz pannas apcep sīpolus un malto gaļu, bet tā lai nav sacepusies kārtīgi, lai tāda pelēcīgi brūnīga. Tikmēr katliņā ielej eļļu un uzsilda, tas viss notiek uz ļoti mazas uguntiņas. Pareizi būtu samalt tomātus, bet var izmantot arī tomātu pastu. Tātad to visu katliņā iekšā, pievieno tomātu mērci un vāra. Pievieno baziliku (izmanto pulvervaida), diezgan lielā daudzumā, pievienu sāli un piparus, vāra. Tad pievieno jau sacepto gaļu ar sīpoliem un cukuru (nedaudz). To visu pavāra kādu pus stundu un tad pielej klāt makaroniem un samaisa. Pasniedzot var pārrīvēt pāri sieru. :)
Uz augšu