Speķa rauši ar kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 1 glāze piena
  • 25 g sviesta
  • 25 g rauga
  • 100 g kartupeļu
  • Naža gals sāls
  • Pildījumam
  • 400 -500 g žāvēta speķa
  • 50 g sīpolu
  • Naža gals piparu
  • ½ tējkarotes ķimeņu
  • Naža gals cukura

Pagatavošana

1 min.
  1. Pienu, sviestu un sāli sasilda līdz 30° C. Tad šajā maisījumā izšķīdina raugu un izsijātus kviešu miltus. Mīcot mīklai pieliek novārītus, sasmalcinātus kartupeļus. Labi samīcītu mīklu siltā vietā uzraudzē, atspiež traukā atpakaļ, vēlreiz uzraudzē, tad sadala apmēram 20-36 vienādās daļās. Katru mīklas gabaliņu saspiež plakanu, vidū liek apmēram vienu ēdamkaroti speķa pildījuma, malas saspiež kopā, veidojot mēnešveidīgu rausi, ko liek uz ietaukotas plāts ar šuvi uz leju. Tos vēlreiz uz plāts uzraudzē, pārziež ar pussaputotu olu un cep karstā krāsnī apmērām 10 minūtes. Ēd karstus vai aukstus. Pildījumam speķi sagriež mazos, četrstūrainos gabaliņos, pievieno sasmalcinātu sīpolu, piparus, cukuru un ķimenes pēc garšas. Ja vēlas, speķi ar sīpoliem var viegli apcept.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Deserti


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi