Čili želeja

2011. gada 3. septembris
Foto: Dace Klints
Pagatavošana
40 min
1. Čili un papriku atbrīvo no sēklām un sagriež. Uzmanību!!! Griežot čili labāk uzlikt gumijas cimdus un padomāt kā pasargāt savus elpceļus, jo piparotās smaržas var radīt gļotādas bojājumus!
2. Katlā ielej etiķi un pievieno piparus, uzvāra. Tad sablenderē, lai pipari būtu sīkos gabaliņos, pievieno cukuru un izšķīdina. Lai želeja kļūtu stingra, ievārījuma cukuru nedrīkst ilgi vārīt, ne ilgāk par 10 min.
3. Pilda mazās burciņās un uzglabā pagrabā. Izmantojama kā piedeva jebkuram ēdienam, kam nepieciešams piešķirt pikantumu.
4. Lai labi garšo!
Uz augšu