Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Risotto ar tomātiem un bazilika pesto mērci

Risotto ar tomātiem un bazilika pesto mērci

FOTO: Santa Zaķevica

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 4 vidēji lieli tomāti
  • 200 g risotto (apaļie) rīsi
  • 1 liels sīpols
  • 100 ml sausa baltvīna (vislabāk Chardonnay)
  • 1 dārzeņu buljona kubiņš
  • Raudene (jeb oregano)
  • Bazilika pesto:
  • 1 saišķītis svaiga bazilika (viens podiņš, kāds nopērkams jebkurā lielveikalā)
  • 50-60 g ciedru riekstu vai indijas riekstu (ekonomiskāks variants)
  • 3 daiviņa/s ķiploka
  • 80-100 g Parmesan tipa siers
  • Pāris ēd.k. olīveļļas
  • Sāls
  • Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Ņem pannu ar augstākām malām, tajā uzkarsē olīveļļu un nedaudz apbrūnina sakapātus sīpolus.
    Ņem pannu ar augstākām malām, tajā uzkarsē olīveļļu un nedau...

    FOTO: Santa Zaķevica

  2. Kad sīpoli nedaudz apcepti, pieber risotto rīsus (tikai nekādā gadījumā rīsus neskalot pirms lietošanas, jo savādāk tie zaudēs savu lippīgumu, kas tieši nepieciešams īstam risotto). Arī tos nedaudz apbrūnina.
  3. Pēc tam ņem trauku, kur verdošā ūdenī (~500-700ml) izšķīdina buljona kubiņu.
    Pēc tam ņem trauku, kur verdošā ūdenī (~500-700ml) izšķīdina...

    FOTO: Santa Zaķevica

  4. Buljonu lēni lej klāt rīsiem un vāra, ik pa laikam pielejot vēl, lai rīsi nepiedegtu, bet uzbriestu.
    Buljonu lēni lej klāt rīsiem un vāra, ik pa laikam pielejot...

    FOTO: Santa Zaķevica

  5. Kamēr rīsi vārās, gatavojam pesto mērci. Visas sastāvdaļas (svaigo baziliku, ķiplokus, riekstus, sieru, sāli, piparus, olīveļļu) sablenderē mikserī vai arī saberž piestā.
    Kamēr rīsi vārās, gatavojam pesto mērci. Visas sastāvdaļas (...

    FOTO: Santa Zaķevica

  6. Kad rīsi jau gandrīz gatavi, pielej baltvīnu. Atļauj kādas 2 min sasūkties.
    Kad rīsi jau gandrīz gatavi, pielej baltvīnu. Atļauj kādas 2...

    FOTO: Santa Zaķevica

  7. Pēc tam pievieno sīki sagrieztus tomātus.
    Pēc tam pievieno sīki sagrieztus tomātus.

    FOTO: Santa Zaķevica

  8. Pašās beigās rīsiem pievieno iepriekš pagatavoto pesto mērci.
    Pašās beigās rīsiem pievieno iepriekš pagatavoto pesto mērci...

    FOTO: Santa Zaķevica

  9. Visu kārtīgi izmaisa, ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkās garšas un pasniedz.

    Lai labi garšo!
    Visu kārtīgi izmaisa, ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkās ga...

    FOTO: Santa Zaķevica

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Saldā šokolādes desa jeb "Saldā brunete"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas