Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Risotto ar tomātiem un bazilika pesto mērci

2011. gada 1. septembris
Foto: Santa Zaķevica
Pagatavošana
30 min
1. Ņem pannu ar augstākām malām, tajā uzkarsē olīveļļu un nedaudz apbrūnina sakapātus sīpolus.
Foto: Santa Zaķevica
2. Kad sīpoli nedaudz apcepti, pieber risotto rīsus (tikai nekādā gadījumā rīsus neskalot pirms lietošanas, jo savādāk tie zaudēs savu lippīgumu, kas tieši nepieciešams īstam risotto). Arī tos nedaudz apbrūnina.
3. Pēc tam ņem trauku, kur verdošā ūdenī (~500-700ml) izšķīdina buljona kubiņu.
Foto: Santa Zaķevica
4. Buljonu lēni lej klāt rīsiem un vāra, ik pa laikam pielejot vēl, lai rīsi nepiedegtu, bet uzbriestu.
Foto: Santa Zaķevica
5. Kamēr rīsi vārās, gatavojam pesto mērci. Visas sastāvdaļas (svaigo baziliku, ķiplokus, riekstus, sieru, sāli, piparus, olīveļļu) sablenderē mikserī vai arī saberž piestā.
Foto: Santa Zaķevica
6. Kad rīsi jau gandrīz gatavi, pielej baltvīnu. Atļauj kādas 2 min sasūkties.
Foto: Santa Zaķevica
7. Pēc tam pievieno sīki sagrieztus tomātus.
Foto: Santa Zaķevica
8. Pašās beigās rīsiem pievieno iepriekš pagatavoto pesto mērci.
Foto: Santa Zaķevica
9. Visu kārtīgi izmaisa, ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkās garšas un pasniedz.

Lai labi garšo!
Foto: Santa Zaķevica
Uz augšu