1saišķītis svaiga bazilika (viens podiņš, kāds nopērkams jebkurā lielveikalā)
50-60g ciedru riekstu vai indijas riekstu (ekonomiskāks variants)
3daiviņa/sķiploka
80-100gParmesan tipa siers
Pāris ēd.k. olīveļļas
Sāls
Pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
30 min.
Ņem pannu ar augstākām malām, tajā uzkarsē olīveļļu un nedaudz apbrūnina sakapātus sīpolus.
FOTO: Santa Zaķevica
Kad sīpoli nedaudz apcepti, pieber risotto rīsus (tikai nekādā gadījumā rīsus neskalot pirms lietošanas, jo savādāk tie zaudēs savu lippīgumu, kas tieši nepieciešams īstam risotto). Arī tos nedaudz apbrūnina.
Pēc tam ņem trauku, kur verdošā ūdenī (~500-700ml) izšķīdina buljona kubiņu.
FOTO: Santa Zaķevica
Buljonu lēni lej klāt rīsiem un vāra, ik pa laikam pielejot vēl, lai rīsi nepiedegtu, bet uzbriestu.
FOTO: Santa Zaķevica
Kamēr rīsi vārās, gatavojam pesto mērci. Visas sastāvdaļas (svaigo baziliku, ķiplokus, riekstus, sieru, sāli, piparus, olīveļļu) sablenderē mikserī vai arī saberž piestā.
FOTO: Santa Zaķevica
Kad rīsi jau gandrīz gatavi, pielej baltvīnu. Atļauj kādas 2 min sasūkties.
FOTO: Santa Zaķevica
Pēc tam pievieno sīki sagrieztus tomātus.
FOTO: Santa Zaķevica
Pašās beigās rīsiem pievieno iepriekš pagatavoto pesto mērci.
FOTO: Santa Zaķevica
Visu kārtīgi izmaisa, ļauj nedaudz pastāvēt, lai savelkās garšas un pasniedz.