Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Rīsu un lēcu dancis

Kolekcijas: Veģetārās
Pasniedz lēcu sautējumu ar cepto sīpolu saliņu ēdiena viducī.
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 /2 glāze sausu sarkano lēcu
  • 1 /2 glāze sausu rīsu
  • 2 sīpoli
  • 1 ēd. k. eļļas
  • Šķipsniņa ķimeņu, koriandra
  • Sāls, ķiploki, pipari pēc garšas
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Katliņā ielej ūdeni, pievieno garšvielas un vāra lēcas aptuveni 20 min., lai ir pusmīkstas.
  2. Otrā katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un vāra rīsus līdz gandrīz gatavi (rīsi sanāk ļoti gardi, ja ūdenim pievieno pienu, aptuveni 2/3 ūdens 1/3 piens).
  3. Tad savieno rīsus ar lēcām un vāra kamēr gatavi, līdz sautējuma konsistencei.
  4. Uzkarsē pannu un cep eļļā ripiņās sagrieztus sīpolus ar atlikušajām garšvielām. Sīpolus mazliet apbrūnina, ja garšo var pat pievienot mazliet cukura.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Pamatēdieni

Jaunākās receptes