Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsu un lēcu dancis

2011. gada 1. septembris
Foto: Dace Klints
Pasniedz lēcu sautējumu ar cepto sīpolu saliņu ēdiena viducī.
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā ielej ūdeni, pievieno garšvielas un vāra lēcas aptuveni 20 min., lai ir pusmīkstas.
2. Otrā katliņā ielej ūdeni, pievieno sāli un vāra rīsus līdz gandrīz gatavi (rīsi sanāk ļoti gardi, ja ūdenim pievieno pienu, aptuveni 2/3 ūdens 1/3 piens).
3. Tad savieno rīsus ar lēcām un vāra kamēr gatavi, līdz sautējuma konsistencei.
4. Uzkarsē pannu un cep eļļā ripiņās sagrieztus sīpolus ar atlikušajām garšvielām. Sīpolus mazliet apbrūnina, ja garšo var pat pievienot mazliet cukura.
5. Lai labi garšo!
Uz augšu