Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pildītie kabači jeb pilnie puncīši

2011. gada 28. augusts
Foto: Depositphotos
Visu sastāvdaļu daudzums atkarīgs no vēlamās konsistences, kabaču lieluma un ēdāju skaita. Ja vēlas sulīgāku pievieno vairāk tomātu un paprikas, ja gaļīgāku un sātīgāku, tad mazāk. Pēc patikas var pievienot arī vārītus rīsus!
Pagatavošana
70 min
1. Ja kabači nav lieli un miziņa tiem ir mīksta, tad tos nevajag mizot, bet ja miziņa ir ļoti cieta, tad gan labāk plānu miziņu nomizot. Tad kabaci pārgriež uz pusēm un izņem sēkliņas.
2. Sagatavo pildījumu. Smalki sagriež papriku, tomātu, sīpolus, zaļumus un piespiež klāt ķiplokus, tad visu sajauc kopā ar malto gaļu, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
3. Tad iegūto masu pilda kabaču pusītēs un liek cepties cepeškrāsnī 200 - 220 grādos uz 30 - 40 minūtēm (kamēr kabacis mīksts un gaļa gatava).
4. Tad pārber ar sieru un vēl 5 minūtes pacep.
5. Pasniedz ar skābu krējumu, majonēzi vai tomātu mērci (pēc izvēles).
6. Gatavs!

Labu apetīti!
Foto: Depositphotos.com
7. Noderīgi:

* Ja kabacīši mazi, tad izņemto viduci, kur sēklas mazas un mīkstas, var sasmalcināt un pievienot maltās gaļas masai, vai izmantot vēlāk kāda cita ēdiena gatavošanai, piemēram, omletei.

* Savukārt, ja kabači lieli, tad var veidot nevis garenas laiviņas, pārgriežot kabaci uz pusēm, bet gan imitēt bļodiņas, griežot kabaci biezās ripās. Šādi ari glīti varēsi katram pasniegt savu bļodiņu un nebūs jādala laiva uz pusēm, riskējot ar to, ka gardās sulas no kabača silītes iztecēs uz pannas.

* Ja kabacim miza bieza un esi nolēmis to nomizot, esi uzmanīgs! Pēc nomizošanas izdalās sula un kabacis kļūst slidens.
Uz augšu