Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu- gaileņu ņņņammmīgais sacepums

2011. gada 23. augusts
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Ieslēdat cepeškrāsni uz 200 grādiem. Sagriežat kartupeļus ~5mm plānās sķēlītēs. Izklājat ar tiem nedaudz vairāk kā pusi cepamtrauka. Tad sagriežat gailenes. Ne pārāk smalki, varētu teikt tā nevīžīgi. Apcepat gailenes pannā, no tā brīža, kad viņas ir kārtīgi sasulojušās, vēl ~3min. Tad pievienojat saldo krējumu. Pa to laiku izsķīdiniet nelielā daudzumā auksta ūdens 1 t/k miltus. Tā lai bez kunkuļiem. Pievienojat mērcei. Neļaujat mērcei sākt burbuļot! Tad pievienojiet maltus piparus pēc garšas un sāli nedaudz vairāk kā parastai gaileņu mērcei, jo daļa sāls sasūksies kartupeļos. Ja ir, tad arī nedaudz kartupeļu garšvielas. Beigās pievienojiet sagrieztas dilles. Mērci lejat virsū kartupeļiem. Tā, lai gailenes izklājas vienmērīgi. Beigās bagātīgi uzrīvējat sieru un liekat cepeškrāsnī uz 15 min. Labāk, ja ir, tad režīmā, kur siltums nāk tikai no apakšas, lai pārliecinātos, ka nepiedeg siers, bet itkā tā nevajadzētu notikt. Centos detalizēti, labu apetīti! :)
Uz augšu