Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Pikantās adzuki pupiņas

2011. gada 10. augusts
Foto: Dace Klints
Pagatavošana
45 min
1. Adzuki pupiņas ir nopērkamas lielveikalos un tām ir patīkama dūmu garša, tādēļ ļoti piemērotas šādiem sautējumiem. Tātad uz nakti izmērcējam pupiņas. Tad liekam katlā un aplejam ar glāzi ūdens. Mazliet pavāra, kādas 10 minūtes, (garšvielas liekam klāt tikai beigās) un pievieno gabaliņos sagrieztu kabaci, kā arī sarīvētu burkānu.Turpina vārīt un pēc 10 minūtēm pieliek gabalos sagrieztu ābolu. Kad pupiņas ir gandrīz mīkstas un ūdens praktiski izvārījies, pievieno visas garšvielas. Ēdiens 2 personām gatavs. Pēc vēlēšanās var pievienot skābu krējumu, tumīgumam miltus. Pasniedz ar rīsiem vai baltmaizi.
Uz augšu