Sākums > Receptes > Deserti

Rulete ar griljāžu

2011. gada 9. augusts
Foto: Inga Segliņa
Pagatavošana
90 min
1. Pagatavo biskvīta mīklu.
2. Kā gatavot- olas ievieto siltā ūdenī uz 10 min.
3. Pēc tam iesit olas bļodā, pievieno cukuru u n puto līdz palielinās apjomā,masa kļust gaiša un veido reljefu. Pievieno izsijātus miltus un puto vēl minūti..
4. Mīklu lej uz pannas,kura izklāta ar cepamo papīru. Cep 200 grādos gaiši brūnu.
5. Kad biskvīts gatavs, to neatdzesējot satin ar visu papīru rulītī un ļauj atdzist.. tad noņem papīru.
6. Sviestu ar vaniļas cukuru saputo baltu,pievieno ieb.pienu,puto līdz
7. viendabīgai masai.
8. Griljāža...-
9. Cukuru uzber uz pannas un maisot karsē līdz izkūst un kļūst brūns. Tad pievieno apgrauzdētus,sasmalcinātus riekstus.
10. Plāti izsmērē ar sviestu un uzlej virsū krsto cukura un riekstu masu un ļauj atdzist.
11. Kad attdzisusi,sasmalcina.
12. Uz attītā biskvīta smērē sagatavoto sviesta krēmu(izmanto 1/2 no krēma),un ievārījumu. tad satin ruletē un pārējo krēmu pārsmērē ruletes augšpusē un sānos.
13. Tad pārkaisa ar sasmalcināto griljāžu un ievieto ledusskapī uz 30 min.
14. man šo ēdienu nācās gatavot ēdienu gatavošanas praksē un sanāca ļoti labs :)
Uz augšu