Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar gailenēm un vistu

2011. gada 25. jūlijs
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
80 min
1. Iepriekš novār vistas šķiņķīšus līdz gatavībai (vārot vistu pievienojam nedaudz sāli vai citas garšvielas gaļai). šķiņķīšu vietā var izmantot arī stilbiņus vai fileju.
Foto: TeddyWife
2. Gaļu atdala no kauliem un sagriež smalkākos gabaliņos.
Foto: TeddyWife
3. Kartupeļus notīra un sagriež šķēlēs.
Foto: TeddyWife
4. Sīpolu notīra, sagriež kubiciņos un apbrūnina eļļā (eļļu pievienot minimāli, tā lai sīpolus nerautu klāt).
Foto: TeddyWife
5. Pa to laiku sagatavo gailenes - ja nepieciešams attīra un noskalo.
Foto: TeddyWife
6. Pēc tam, kad sīpoli ir apcepti, pievieno gailenes un cep līdz pazudīs ūdens, kas parādījās cepot gailenes, gailenes nedaudz pasāla, var papiparot vai pievienot citas garšvielas.
Foto: TeddyWife
7. Kad ūdens gandrīz pazudis, var pievienot sviestu - kādu ceturdaļu no paciņas, bet vispār jau pēc izvēles, cik daudz vēlaties.
Foto: TeddyWife
8. Visu apcep vēl 5 min. un gailenes būs gatavas.
Foto: TeddyWife
9. Cepamajā pannā pirmajā kartā liek kartupeļus, apkais nedaudz ar sāli un garšvielām kartupeļiem un nākamajā kārtā liek visu gaļu.
Foto: TeddyWife
10. Tad trešajā kārtā liek atkal kartupeļus, pakaisa ar garšvielām un ceturtajā kārtā liek apceptās gailenes ar sīpoliem.
Foto: TeddyWife
11. Piektajā kartā man parasti paliek nedaudz kartupeļu, kurus salieku virs gailenēm. to visu pārlej ar saldo krējumu. Saldajam krējumam var pievienot arī kādas garšvielas - piparus, vai zaļumus. Tad jau var likt cepeškrāsnī uz 200 grādiem, uz kādām 40-50 min., vai līdz kartupeļi ir gatavi.
Foto: TeddyWife
12. Beigās pārkaisa gatavo sacepumu ar sarīvētu sieru, pagaida 3-5 min. un liek šķīvjos iekšā!
13. Labu apetīti!
Uz augšu