Korinšu sīrups

2011. gada 20. jūlijs
Foto: Sarmīte
Pagatavošana
15 min
1. Korintes var gatavot tāpat kā aronijas , pareizāk sakot "viltoto ķiršu sīrupu"
2. Svaigas ogas kārto traukā pamīšus ar ķiršu lapām , pārkaisa ar citronškābi , korintēm vajag vairāk citronskābes , kā aronijām , jo ogas ir saldākas,( es uz vienu spaini ogu ņēmu 4 paciņas citronskābi )Tad pārlej ar vārošu ūdeni , atstāj uz 24 stundām , tad sulu nospiež , lej katlā , pievieno cukuru ( uz 1 litru sulas ņem 1kg cukuru ), uzvāra un karstu pilda sterilās pudelēs aizkorķē , uzglabā guļus.
3. Iznāk garšigs ķiršu sīrups , no kura gatavo limonādi
Uz augšu