Magoņmaizītes

2011. gada 19. jūlijs
Foto: Edvard Bruss
Pagatavošana
90 min
1. 1 Iemaisa raugu siltā ūdenī
2. 2 Ieber bļodā pusi miltu, sasilda pienu kopā ar sviestu,cukuru un sāli.
3. 3 Ielej pienu un maisa mīklu
4. 4 Pieliek olas un rūpīgi maisa
5. 5 Pieber atlikušos miltus un mīca mīklu
6. 6 Mīca,mīca pagaršo un turpina mīcīt, kāmēr mīkla vairs nelīp pie rokām
7. 7Pārkl'j mīklu ar dvielīti un atstāj siltā vietā uz 30 min, lai tā uzrūgst
8. 8 Kamēr mīkla rūgst,sakuļ olu pārziešanai
9. 9 Veido bulciņas- paņem mazliet mīklas un izrullē desiņu
10. 10 saplacina to un mazliet vidū iesmērē sviestu
11. 11 Ieber vidū cukuru
12. 12 Aiztaisa desiņu ciet
13. 13 Sarullē kā gliemezīti
14. 14 Galiņu iespiež bulciņas vidū
15. 15 Apsmērē bulciņu ar olu
16. 16 Uzber magones
17. 17 Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 15 min
18. ŅAMM, BULCIŅAS GATAVAS!
Uz augšu