Kotletes ar bešamela mērci

Sastāvdaļas

  • 1 kg maltas liellopu gaļas
  • 100 ml rīvmaizes
  • 100 ml ūdens
  • 2 olas
  • Puscietais siers
  • 1 l piena
  • 80 g sviesta
  • 80 g miltu
  • Muskatrieksts
  • Sāls
  • Malti melnie pipari

Pagatavošana

60 min.
  1. Bļodā samīca malto gaļu, rīvmaizi un ūdeni. Pievieno olu, sāli un piparus. Mīca, līdz masa kļūst viendabīga.
  2. Izveido ovālas kotletītes un kārto cepešpannā.
  3. Pannā izkausē sviestu. Tad, nepārtraukti maisot, pievieno miltus un apcep tā, lai tie nemainītu krāsu.
  4. Maisot, pakāpeniski pievieno pienu. Uz lēnas uguns, nepārtraukti apmaisot, vāra 20 min. Pēc garšas pievieno sāli, piparus un muskatriekstu.
  5. Ar mērci pārlej kotletes un liek cepties sakarsēta cepeškrāsnī 30 min. Tad pārkaisa ar rīvētu sieru un cep vel 10 min.

    Labu apetīti!
    Ar mērci pārlej kotletes un liek cepties sakarsēta cepeškrās...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Pamatēdieni


Jaunumi

Visi jaunumi

Recepšu izlases


Sezonālās receptes


Jaunumi

Visi jaunumi


Video receptes


Jaunumi

Visi jaunumi