Sākums > Receptes > Deserti

Zemeņu – rīsu pudiņš

2011. gada 10. jūlijs
Foto: LāsmaV
Pagatavošana
40 min
1. Uzvāra pienu ar cukuru, sāli un vaniļu.
2. Ieber rīsus, vāra apmēram 25 min., regulāri apmaisot.
3. Izņem vaniļas pāksti. Agaru iemaisa ūdenī. Zemenes sablenderē vai saspaida ar dakšiņu.
4. Zemenes un izšķīdināto agaru pievieno pienam, karsē maisot 2-3 min.
5. Tad noņem no uguns un atdzesē pudiņu.
6. Iemaisa biezpienu (vēlams sablenderēt vai izmalt, lai ir viendabīgāks), liek ledusskapī sastingt.
7. Sablenderē mērcei paredzētās zemenes ar cukuru. Pirms pasniegšanas veido no pudiņa bumbiņas, liek traukā, pārlej ar mērci.
8. Rotā ar zemenēm, kivi vai piparmētru lapiņām.
9. Lai labi garšo!
Uz augšu