Rabarberu "šarlote"

2011. gada 7. jūlijs
Foto: Kristīne Zīverte
Pagatavošana
30 min
1. Vispirms sagatavo rabarberus. Sagriež mazos gabaliņos, ieber bļodā un pārber ar cukuru (atkarībā no vēlmes, cik saldu vai skābu gribam rausi, ja grib skābāku, tad mazāk cukura, ja saldāku, tad vairāk), parasti apmēram pusglāzi.
2. Kamēr rabarberi savelkas ar cukuru, tikmēr sagatavo biskvīta mīklu, saputo atsevišķi olas baltumus, tad dzeltenumus.
3. Dzeltenumus saputo ar cukuru (kopā ar vaniļas cukuru) un miltiem (kopā ar sodu vai cepamo pulveri) un iecilā baltumus.
4. Rabarberus ber cepešpannā (iepriekš izklājot to ar cepamo papīru) un pāri lej mīklu.
5. Cep apmēram 180 - 200 grādu temperatūrā apmēram 15 minūtes līdz zeltainai krāsai.
6. Kad gatavs var satīt kā ruleti ar rabarberiem uz iekšu vai arī griezt gabaliņos un pasniegt.
7. Lai labi garšo!
Uz augšu