Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Zemeņu kūka karstā dienā

2011. gada 3. jūlijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
35 min
1. Nomazgā 700g - 1000 g zemenes, liek bļodā un saspaida.
2. Pievieno bundžiņu iebiezināto pienu.
Foto: Receptes.lv
3. Sakuļ 1 paciņu saldo krējumu, pievieno to masai.
Foto: Receptes.lv
4. Pievieno 1/2 citrona sulu un visu kārtīgi samaisa.
Foto: Receptes.lv
5. Smalki sadrupina šokolādes cepumus, sajauc ar izkausētu sviestu.
6. Iegūto masu lej ar foliju izklātā traukā (piemēram, saldējuma kastītē).
Foto: Receptes.lv
7. Pārkaisa sadrupinātos cepumus un viegli iespiež masā.
Foto: Receptes.lv
8. Liek saldētavā minimālais uz 7 stundām, bet vislabāk atstāt uz nakti.
9. Pēc 7 stundām ņem laukā no saldētavas, un trauku apgriež otrādi uz šķīvja, tā lai cepumu kārta būtu apakšā, un noņem foliju.
10. Sakuļ otru saldo krējumu, bagātīgi apsmērē kūku no visām pusēm.
Foto: Receptes.lv
11. Pirms pasniegšanas dekorē ar pāri palikušajām zemenēm.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu