Sākums > Receptes > Zupas

Kāpostu biezzupa, kad sačakarē tīteņus

2011. gada 28. jūnijs
Foto: Šarlote Strādere
Bija doma pagatavot kāpostu tīteņus, bet es kā aizmārša aizsnaudos un kad pamodos apvārīties uzliktais kāposts jau bija pārvārījies galīgi ļengans, tad nu nācās domāt, ko gatavot. Zinot, ka vīriņš nāks mājās pēc darba noguris un izsalcis. Domāju, domāju, kamēr sapratu, ka beidzot ir iespēja uztaisīt biezzupu, jāatzīst gan, ka bez receptes, bet tāpat gardu!
Pagatavošana
100 min
1. Biezzupas gatavošana:
2. Ņēmu talkā ledusskapī "mītošos'' tomātus, siera gabalu un visu sagriezu nelielos kubiciņos.
3. Liku vārīties klāt kāpostam un pieliku sāli, mazliet piparus un sauso, sarkano papriku [var aizstāt ar klasisko, svaigo papriku, bet man tā negaršo].
4. Gaidīju, kamēr viss apvārīsies- tomāti kļūs mīksti, siers izkusīs.
5. Tad pielēju nedaudz etiķi, bet citā gadījumā skābumiņu noteikti būtu aizstājusi ar citroniem.
6. Visu sablenderēju.
7. Gaļas masas pagatavošana:
8. Ņēmu malto gaļu, sajaucu ar notecinātiem rīsiem un 2 ēd. k. krējuma, piejaucu klāt garšvielas.
9. Sekojoši ņēmu mazas piciņas, savēlu bumbiņās, apvārtīju rīvmaizē un liku uz pannas ar uzkarsēto sviestu/eļļu.
10. Kad bumbiņas bija gatavas, metu iekš biezzupas. Pieļauju, ka ja mājās būtu bijuši kartupeļi dažus sagrieztu kubiņos, apceptu un pievienotu gaļas kroketēm, bet šai ziņā var variēt.
11. * Pasniedzu gan ar tomātu mērci, gan krējumu un nedaudz pārkaisīju ar rīvmaizi. Man labāk garšoja ar krējumu, vīram ar tomātu mērci!
12. Labu apetīti!
Uz augšu