Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Mūsmājas lazanja ar tomātiem

Mūsmājas lazanja ar tomātiem

FOTO: Kristīne Hartmane

Kolekcijas: Fotoreceptes
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Lazanjas plāksnītes (cik iepakojumi-atkarīgs no formas lieluma un kārtām)
  • 500 - 700 g maltas cūkgaļas (var arī liellopu gaļu vai jaukto, daudzums atkarīgs no tā cik daudz taisa)
  • 200 g saldā krējums
  • 400 g tomātu mērces
  • 5 - 6 tomāti
  • 500 g siera
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Garšvielas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos.
  2. Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
  3. Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu, kurai pievienots sīpols un ķiploks. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno arī sagrieztos tomātus un cep, kamēr tomāti ir izšķīduši
  4. Apceptajai gaļai pievieno tomātu mērci. Pagaida kad "uzmet" burbuli un klāt tam visam pievieno saldo krējumu. Pagaida, lai "uzmet" burbuli un ņem nost.
  5. Iegūst šādu mērci.
    Iegūst šādu mērci.

    FOTO: Kristīne Hartmane

  6. Lazanjas plāksnes ieliek verdošā ūdenī uz aptuveni minūti. To var arī nedarīt, bet tā lazanja sanāk mīkstāka un ātrāk sagatavojas.
    Lazanjas plāksnes ieliek verdošā ūdenī uz aptuveni minūti. T...

    FOTO: Kristīne Hartmane

  7. Sarīvē sieru.
  8. Formā kārto lazanju šādā secībā:
  9. Izsmērē pa visu formu mērci.
    Izsmērē pa visu formu mērci.

    FOTO: Kristīne Hartmane

  10. Pārkaisa sarīvēto sieru.
    Pārkaisa sarīvēto sieru.

    FOTO: Kristīne Hartmane

  11. Liek virsū lazanjas plāksnītes.
    Liek virsū lazanjas plāksnītes.

    FOTO: Kristīne Hartmane

  12. Turpina visu likt šādā secībā. Var likt 4 kārtās, var likt līdz formas augšai.
    Turpina visu likt šādā secībā. Var likt 4 kārtās, var likt l...

    FOTO: Kristīne Hartmane

  13. Pēdējā kārtā sieru var uzbērt nedaudz vairāk.
    Pēdējā kārtā sieru var uzbērt nedaudz vairāk.

    FOTO: Kristīne Hartmane

  14. Maniem traukiem nebija vāku, tāpēc es pārklāju folliju, bet arī vāki nav obligāti. Tomēr cik mana prakse rāda, tad bez vāka sanāk nedaudz pacietāka.
    Maniem traukiem nebija vāku, tāpēc es pārklāju folliju, bet...

    FOTO: Kristīne Hartmane

  15. Liek cepties aptuveni 40 min 200 grādos.
  16. Labu apetīti!
    Labu apetīti!

    FOTO: Kristīne Hartmane

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Laša uzkoda "braucam pie draugiem"

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas