Lazanjas plāksnītes (cik iepakojumi-atkarīgs no formas lieluma un kārtām)
500- 700 g maltas cūkgaļas (var arī liellopu gaļu vai jaukto, daudzums atkarīgs no tā cik daudz taisa)
200g saldā krējums
400g tomātu mērces
5- 6 tomāti
500g siera
Sīpols
Ķiploks
Garšvielas pēc izvēles
Saturs turpināsies pēc reklāmas
-->
Pagatavošana
120 min.
Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos.
Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu, kurai pievienots sīpols un ķiploks. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno arī sagrieztos tomātus un cep, kamēr tomāti ir izšķīduši
Apceptajai gaļai pievieno tomātu mērci. Pagaida kad "uzmet" burbuli un klāt tam visam pievieno saldo krējumu. Pagaida, lai "uzmet" burbuli un ņem nost.
Iegūst šādu mērci.
FOTO: Kristīne Hartmane
Lazanjas plāksnes ieliek verdošā ūdenī uz aptuveni minūti. To var arī nedarīt, bet tā lazanja sanāk mīkstāka un ātrāk sagatavojas.
FOTO: Kristīne Hartmane
Sarīvē sieru.
Formā kārto lazanju šādā secībā:
Izsmērē pa visu formu mērci.
FOTO: Kristīne Hartmane
Pārkaisa sarīvēto sieru.
FOTO: Kristīne Hartmane
Liek virsū lazanjas plāksnītes.
FOTO: Kristīne Hartmane
Turpina visu likt šādā secībā. Var likt 4 kārtās, var likt līdz formas augšai.
FOTO: Kristīne Hartmane
Pēdējā kārtā sieru var uzbērt nedaudz vairāk.
FOTO: Kristīne Hartmane
Maniem traukiem nebija vāku, tāpēc es pārklāju folliju, bet arī vāki nav obligāti. Tomēr cik mana prakse rāda, tad bez vāka sanāk nedaudz pacietāka.