Mūsmājas lazanja ar tomātiem

5 1

Sastāvdaļas

  • Lazanjas plāksnītes (cik iepakojumi-atkarīgs no formas lieluma un kārtām)
  • 500 - 700 g maltas cūkgaļas (var arī liellopu gaļu vai jaukto, daudzums atkarīgs no tā cik daudz taisa)
  • 200 g saldā krējums
  • 400 g tomātu mērces
  • 5 - 6 tomāti
  • 500 g siera
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Garšvielas pēc izvēles

Pagatavošana

120 min.
  1. Tomātus applaucē karstā ūdenī, lai vieglāk varētu noņemt mizu. Kad tomāti applaucēti-mizu nomizo un tomātus sagriež kubiņos.
  2. Sīpolus un ķiplokus sagriež mazos kubiņos.
  3. Uz sakarsētas pannas liek cepties malto gaļu, kurai pievienots sīpols un ķiploks. Kad gaļa jau gandrīz gatava, pievieno arī sagrieztos tomātus un cep, kamēr tomāti ir izšķīduši
  4. Apceptajai gaļai pievieno tomātu mērci. Pagaida kad "uzmet" burbuli un klāt tam visam pievieno saldo krējumu. Pagaida, lai "uzmet" burbuli un ņem nost.
  5. Iegūst šādu mērci.
    Iegūst šādu mērci.
  6. Lazanjas plāksnes ieliek verdošā ūdenī uz aptuveni minūti. To var arī nedarīt, bet tā lazanja sanāk mīkstāka un ātrāk sagatavojas.
    Lazanjas plāksnes ieliek verdošā ūdenī uz aptuveni minūti. T...
  7. Sarīvē sieru.
  8. Formā kārto lazanju šādā secībā:
  9. Izsmērē pa visu formu mērci.
    Izsmērē pa visu formu mērci.
  10. Pārkaisa sarīvēto sieru.
    Pārkaisa sarīvēto sieru.
  11. Liek virsū lazanjas plāksnītes.
    Liek virsū lazanjas plāksnītes.
  12. Turpina visu likt šādā secībā. Var likt 4 kārtās, var likt līdz formas augšai.
    Turpina visu likt šādā secībā. Var likt 4 kārtās, var likt l...
  13. Pēdējā kārtā sieru var uzbērt nedaudz vairāk.
    Pēdējā kārtā sieru var uzbērt nedaudz vairāk.
  14. Maniem traukiem nebija vāku, tāpēc es pārklāju folliju, bet arī vāki nav obligāti. Tomēr cik mana prakse rāda, tad bez vāka sanāk nedaudz pacietāka.
    Maniem traukiem nebija vāku, tāpēc es pārklāju folliju, bet...
  15. Liek cepties aptuveni 40 min 200 grādos.
  16. Labu apetīti!
    Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Saule 2016. gada 15. oktobris 15:14
Vienmēr iznāk ļoti garšīgi un sulīgi!
Jola 2016. gada 16. augusts 16:28
Šī jau ir pārbaudīta recepte! Lieliska! Lai nav tik sātīga, lieku pie maltās gaļas divus palielus smalki rīvetus burkānus!
Gercis 2016. gada 1. augusts 17:07
Ideāli...un vienkārši !!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni