Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Jāņu siers (gardais)

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiens
  • 5 l piens
  • 3 olas
  • Ķimenes
  • Sāls
  • 100 g sviests
  • 150 g skābais krējums
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

120 min.
  1. Uzkarsē pienu līdz 90 grādiem.
  2. Samīcītu biezpienu pa saujai ber pienā, to maisot.
  3. Kad atdalās sūkalas un biezpiens sāk turēties kopā, to nokāš caurdurī caur divkāršu marli.
  4. Katlā izkausē sviestu. Sviestā liek notecināto biezpienu, maisot pamazām biezpienā iejauc ar sāli un as ķimenēm sakultas olas, beigās pieliek skābo krējumu, samaisa.
  5. Kad biezpiens savēlies bumbā, to izliek ar ūdeni saslapinātās (lai siers nepielīp un pirms pasniegšanas no bļodiņas viegli nāk laukā) bļodiņās.
  6. Biezpienu var ietīt marlē, uzlikt slogu uz pāris stundām.
  7. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Grilēta gaļa ķiploku ziedu marinādē

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas