Ievas zemeņu kūka

2011. gada 21. jūnijs
Foto: Lelde Pētersone
Pagatavošana
60 min
1. Visas mīklas sastāvdaļas liek kopā un samīca mīklā.
2. Mīklu ieliek kūku cepamajā veidnē un ar pirkstiem vienmērīgi izlīdzina mīklu līdz ar malām. Veidnē virs mīklas ieklāj cepamo papīru, tajā saber pupas vai zirņus, lai cepoties mīkla nedeformētos.
3. Liek krāsnī, pamatni cep 200 grādos aptuveni 15 min, tad cepamo papīru ar zirņiem/pupām izņem un turpina cept līdz mīkla ir zeltaina. Atdzesē mīklu veidnē.
4. Pildījumam sajauc Maskarponi ar cukuru, iemaisa saputotu saldo krējumu.
5. Zemenes pārgriež uz pusēm, mazākās atstāj veselas, pusi no visām ogām pievieno pildījuma krēmam un samaisa.
6. Atdzesēto kūkas pamatni izņem no veidnes, uz pamatnes klāj 2/3 no karameļu mērces.
7. Tālāk klāj sagatavoto zemeņu maskarpones krēmu, pa virsu tam pārber pārpalikušo pusi zemeņu, pārlaista ar pārpalikušo karameļu mērci. Pārber ar mandeļu skaidiņām!
8. Labu apetīti!
Uz augšu