Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Uzkodas Pilsētnieces jāņusiers

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg biezpiens
  • 2 - 3 olas
  • 3.8 l piens (3,8 % tauku satura)
  • 50 - 100 g īsta sviests
  • Ķimenes
  • Sāls
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Lielā katlā (7-10l) uzkarsē pienu līdz vārīšanas temperatūrai, pievieno biezpienu un lēni karsē, kamēr piens atsūkalojas. Sūkalas kļūst dzidras, bet biezpiens staipīgs kā karamele vai košļene.
  2. Lej ar slapju marli izklātā sietā zem kura ir spainis.
  3. Silto masu viļā un ļauj notecēt sūkalām.
  4. Citā katlā izkausē sviestu, liek iekšā biezpiena masu, pievieno ar sāli sakultas olas. Ja sviests būs par maz, tad siers piedegs.
  5. Kad masa kļūst staipīga, tad pievieno ķimenes.
  6. Masu liek mitrā marlē vai drānā, pārkaisa ar sāli un izveido saules formā. Marli sasien. Sasietam sieram liek virsū slogu.Jo tas smagāks, jo siers blīvāks un vairāk sapresēts.
  7. Jāņu siers gatavs!
  8. Lai labi garšo!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Uzkodas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas