Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Brokastis Biezpiena plācenīši "bērnības klasika"

Biezpiena plācenīši "bērnības klasika"

FOTO: Depositphotos

Kolekcijas: Veģetārās
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 3 paciņas vājpiena biezpiena (600g)
  • 2 olas
  • 2 deserta karotes cukura (30g)
  • 1 maza paciņa vaniļas cukura
  • 5 ēd. k. miltu (apmēram 100 g)
  • Manna
  • Citrona miziņa
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Skābs krējums
  • Dzērveņu mērce
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Mīkstu, sausu biezpienu samīca bļodiņā diezgan viendabīgā masā, pieliek cukuru, olas, miltus, citrona miziņu.
  2. Izveido plācenīšus, ko apviļā mannā.
  3. Cep no abām pusēm brūnus. Pāris min ieliek cepeškrāsnī. Pasniedz ar krējumu un dzērveņu mērci.
  4. * Mannu var drusku piebērt arī masai, ja tā tāda mitrāka gadījusies. Tas plācenīšus "savāks". Ļoti svarīgi, lai biezpiens tiešām ir pasauss!
  5. * Ar cukura pielikšanu nevajag aizrauties, jo tad plāceņiem tīk piedegt.
  6. * Cepšanas sākumā var cept uz lielākas uguns, bet kad garoziņa aprauta, mazāka liesmiņa palīdzēs plācenim izcepties arī vidū.
  7. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Pildīta vistas fileja ar sieru un tomātiem

Brokastis

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas
KOMERCINFORMĀCIJA