Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Ķīniešu improvizācija

2005. gada 6. maijs
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. Sagriež visas sastāvdaļas attiecīgi no tā, kā katram ir gatavošanās laiks. Sīpolus, lielākos gabalos, ķiplokus šķēlītēs, ingveru smalki. Vok pannā uzkarsē olīveļļu un zemesriekstu eļļu. Liek cepties sīpolus, ingveru un ķiploku, kādas 3 minūtes, līdz viegli brūni. Tad pievieno sagrieztus vistas gabaliņus un cep, kamēr tie ir kļuvuši viegli zeltaini un gandrīz izcepušies. Pievieno dārzeņus un sautē, palaikam pielejot vai nu ūdeni, vai buljonu lai nav sauss. Kad viss gatavs, tad pielej sojas mērci, var arī pievienot arī dažādas garšvielas pēc vēlēšanās. Sezamu var pievienot kā vēlas - vai nu, kad vistiņa ir jau pusgatava, vai arī beigās. Pa to laiku novāra nūdeles. Pasniegt var dažādi. Vai nu nūdeles iemaisot vok pannā (tas gan derēs kad taisa 2 cilvēkiem), vai arī atsevišķi liek nūdeles un pa virsu sautējumu. Ēd ar irbulīšiem, ja patīk knakstīties, vai ar dakšiņu un karoti. Bon apetit.
Uz augšu