Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni Ļuļa kebabs no jēra gaļas

Ļuļa kebabs no jēra gaļas

FOTO: Agris Po

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 kg jēra gaļa (vai jebkādas cita gaļa)
  • 15 -20 g aitas (cūkgaļas) tauki
  • 500 g sīpoli
  • 30 -50 g svaigs koriandrs ( vai kinza)
  • Šķipsniņa malti melnie pipari
  • Šķipsniņa koriandra sēklas (saberztu)
  • Sāls
  • Mērcei:
  • Tomātu mērce
  • Majonēze
  • Sāls
  • Sarkanie pipari (pēc garšas)
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

40 min.
  1. Samaļ gaļu, sīpolus un taukus sasmalcina, tad izmīca.
  2. Pievieno smalki sagrieztu zaļo koriandru (kinzu) OBLIGĀTI! un sāli, malto papriku, melnos piparus un saberztās koriandra sēklas, labi samaisa.
  3. Ļoti svarīgs posms, gatavojot kebabu -gaļas atsišana. Lai to izdarītu, vajag 5-10 minūšu laikā visu masu ņemt un mest bļodā. Tad maltā gaļa kļūs elastīga. Ja jūs izlaižat šo soli, gatavi kebabi sabruks.
  4. Izturēt ledusskapī 2-3 stundas.
  5. No gaļas pagatavo apmēram 10 cm garas desiņas-izveido bumbiņas, tajās iesprauž koka irbulīti un uz tā veido desiņas, cep uz grila (galvenais, to nepārcept-ik pa brīdi jāpārbauda, iedurot ar zobu bakstāmo un ja iztek caurspīdīga sula- viss, gatavs).
  6. Lai pagatavotu mērci, samaisiet tomātu mērci (vēlams Heinz) ar majonēzi, pievienojiet sāli, mazliet čilli piparu (pēc garšas).
  7. Sīpolus plāni sagriezt, pievienot dilles un pārliet ar marinādi (etiķa ūdeni).
  8. Kārtot kebabus un sīpolus uz šķīvja, pārliet ar mērci.
    Kārtot kebabus un sīpolus uz šķīvja,  pārliet ar mērci.

    FOTO: Agris Po

  9. Labu apetīti!
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Bagātīgā melleņu siera kūka

Bagātīgā melleņu siera kūka

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas