Ļuļa kebabs

2011. gada 12. jūnijs
Foto: Shutterstock.com
Kad tracicionālais šašliks apnicis, laiks gatavot Kaukāzā iecienīto ļuļa kebabu no maltās gaļas. Tas izcili garšos ar marinētiem sīpoliem un ķiplokotu jogurta mērcīti.
Pagatavošana
40 min
1. Samaļ gaļu, sīpolus un taukus sasmalcina, tad izmīca.
2. Pievieno smalki sagrieztu zaļo koriandru (kinzu) OBLIGĀTI! un sāli, malto papriku, melnos piparus un saberztās koriandra sēklas, labi samaisa.
3. Ļoti svarīgs posms, gatavojot kebabu -gaļas atsišana. Lai to izdarītu, vajag 5-10 minūšu laikā gaļas masu ņemt un mest bļodā. Tad maltā gaļa kļūs elastīga. Ja jūs izlaižat šo soli, gatavi kebabi kritīs nost no iesmiem.
4. Iztur ledusskapī 2-3 stundas.
5. Ap koka vai metāla iesmiņu no gaļas ar rokām veido apmēram 10 cm garas desiņas, cep uz grila, apgrozot pa laikam. (galvenais, to nepārcept - ik pa brīdi jāpārbauda, iedurot ar zobu bakstāmo - ja iztek caurspīdīga sula, viss ir gatavs).
6. Lai pagatavotu mērci, samaisa visas sastāvdaļas pēc garšas.
7. Sīpolus plāni sagriež, pievieno dilles un pārlej ar marinādi (etiķis, ūdens, cukurs).
8. Kārto kebabus un marinētos sīpolus uz šķīvja, kas izklāts ar grilā uzsildītu lavašu, trauciņā pasniedz mērci.
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu