Azu tatāru gaumē

4 1

Sastāvdaļas

  • 300 g liellopu gaļas (es izmantoju cūkgaļas kakla karbonādi)
  • 6 -7 kartupeļi
  • 2 kubiņi liellopu gaļas buljons (ūdenī izšķīdināti)
  • 30 g tomātu pasta vai mērce
  • 2 sālīti gurķi
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Eļļa cepšanai
  • Sāls
  • Melnie pipari
  • Dilles

Pagatavošana

60 min.
  1. Gaļu sagriež 1-2 cm platās un 3-4 cm garās strēmelēs un cep uzkarsētā pannā augu eļļā vai taukos. Pārliek katlā, kurā tiks gatavots ēdiens.
  2. Sīpolus sagriež pus gredzenos un cep eļļā līdz paliek zeltaini, pievieno miltus, tomātu pastu, apcep.
  3. Tad pievieno gaļas buljonu (apmēram glāze 250 ml) un uzvāra. Pievieno traukā pie gaļas.
  4. Kartupeļus nomizo, sagriež arī pa lielākās strēmelēs, un cep uzkarsētā pannā augu eļļā vai taukos līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
  5. Pievieno gaļai. Pēc garšas pieber sāli un piparus, sasmalcinātus ķiplokus un smalki sagrieztus sālītus gurķus un sautē uz lēnas uguns līdz ēdiens ir gatavs - apmēram 50 minūtes.
  6. Pārkaisa ar zaļumiem- dilles vai jebkādi citi zaļumi.
  7. * Es gatavoju patvārī uz elektriskās plīts. Kad sāk patvāris šņākt, uzstādu plītij siltumu uz 8 un taimeri uz 50 minūtēm. Pats galvenais- nekādus burkānus un citas gudrības klāt neliekam!!!
  8. Labu apetīti!

Komentāri

ilze 2015. gada 20. aprīlis 20:30
Autokorekts :( niansēm vietā bija domāts njam njam :)
ilze 2015. gada 20. aprīlis 20:29
Niansēm, niansēm bet ar liellopu :) Kā var taisīt ēdienu tatāru gaume ar cūkgaļu, ja šie cūkgaļu neēd :D
Agris 2015. gada 20. aprīlis 19:40
Liellopa gaļas nebija pa rokai, sorrii

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni