Azu tatāru gaumē

2011. gada 12. jūnijs
Foto: Publicitātes
Azū - gaļas sautējums ar kartupeļiem un marinētiem gurķīšiem kā agrāko laiku ēdnīcās.
Pagatavošana
60 min
1. Gaļu sagriež 1-2 cm platās un 3-4 cm garās strēmelēs un cep uzkarsētā pannā augu eļļā vai taukos. Pārliek katlā, kurā tiks gatavots ēdiens.
Foto: Publicitātes
2. Sīpolus sagriež pus gredzenos un cep eļļā līdz paliek zeltaini, pievieno miltus, tomātu pastu, apcep.
3. Tad pievieno gaļas buljonu (apmēram glāze 250 ml) un uzvāra. Pievieno traukā pie gaļas.
4. Kartupeļus nomizo, sagriež arī pa lielākās strēmelēs, un cep uzkarsētā pannā augu eļļā vai taukos līdz izveidojas zeltaina garoziņa.
5. Pievieno gaļai. Pēc garšas pieber sāli un piparus, sasmalcinātus ķiplokus un smalki sagrieztus sālītus gurķus un sautē uz lēnas uguns līdz ēdiens ir gatavs - apmēram 50 minūtes.
6. Pārkaisa ar zaļumiem- dilles vai jebkādi citi zaļumi.
7. * Es gatavoju spiediena katlā uz elektriskās plīts. Kad sāk patvāris šņākt, uzstādu plītij siltumu uz 8 un taimeri uz 50 minūtēm.

Labu apetīti!
Foto: Shutterstock.com
Uz augšu