Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Rabarberu kūka ar kanēli

2011. gada 3. jūnijs
Foto: Hercogs
Pagatavošana
180 min
1. Miltus izsijā caur sietu un ieber bļodā. Pievieno sāli, cukuru, eļļu un visu samaisa. Pievieno 6 ēd. k. auksta ūdens un ar rokām vai mīklas lāpstiņu masu samīca viendabīgā mīklā.
2. Mīklu sadala 2 daļās tā, lai viena daļa ir nedaudz lielāka par otru. Mīklas bumbas ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu ieliek ledusskapī.
3. Rabarberus nomazgā, nomizo un sagriež nelielos gabaliņos. Pievieno cukuru un izkausētu sviestu un visu samaisa. Iegūto maisījumu liek katliņā un karsē uz nelielas liesmas, nepārtraukti maisot ~ 10-15 min, kamēr rabarberi izšķīduši un iegūts viendabīgs biezenis.
4. Atdzesētam biezenim pievieno kanēli un miltus.
5. Mīklas lielāko bumbu izrullē un ieklāj silikona cepamajā veidnē. Ja nav pieejama silikona veidne, tad cepšanai izmanto karstumizturīgu cepšanas veidni. Veidni pirms likšanas cepeškrāsnī ietauko ar sviestu vai eļļu.
6. Uz mīklas liek rabarberu biezeni.
7. Izrullē otru mīklas bumbu un uzklāj uz pildījuma.
8. No 10x10cm liela cepamā papīra gabaliņa sarullē rullīti un iesprauž kūkas viducī kā „skursteni”.
9. Kūkas virspusi pārziež ar eļļu vai sakultu olu un liek cepties līdz 180 °C sakarsētā cepeškrāsnī. Cep ~ 1 stundu.
10. Atdzesētu kūku dekorē ar pūdercukura, kakao vai kanēļa ziedlapiņām.

Lai labi garšo!
Foto: Hercogs
Uz augšu