Sākums > Receptes > Uzkodas

Jauno kabaču un jāņu siera tartes (sāļie groziņi)

2011. gada 3. jūnijs
Foto: Hercogs
Pagatavošana
55 min
1. Sagatavo groziņu pamatni. Olu sakuļ ar sāli un cukuru, pievieno mīkstu sviestu un visu samaisa.
2. Iesijā miltus un mīca, līdz veidojas viendabīga masa un mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu ietin pārtikas plēvē un uz 1 stundu noliek vēsumā.
3. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C. Groziņu formiņas iesmērē ar sviestu un izkaisa ar miltiem.
4. Atdzesētu mīklu izrullē groziņu diametra lieluma četrstūros un ieklāj formiņās, nolīdzinot malas.
5. Kabaci un sieru sarīvē uz rupjās rīves.
6. Gaļu sagriež mazos kubiciņos, sīpolu nomizo un sakapā.
7. Sīpolu, gaļu un kabaci uz pannas apcep 5-10 minūtes, kamēr sīpoli kļuvuši caurspīdīgi.
8. Groziņu veidnītēs liek sacepto dārzeņu un gaļas masu.
9. Ar putojamo slotiņu sajauc olu ar sinepēm, smalki sakapātiem ķiplokiem, saldo krējumu un rīvēto sieru viendabīgā masā. Maisījumu lej groziņos virs saceptajiem dārzeņiem un gaļas.
10. Cep cepeškrāsnī 20-30 min.
11. Pasniedz siltus, ne karstus, kopā ar salātiem, rotājot ar garšaugu ornamentiem. Labi garšos arī auksti.
12. Lai labi garšo!
Uz augšu