Virsraksts īsti neatbilst patiesībai, bet gribēju pievienot šo recepti, jo dzīvojot Ķīnā sailgojos pēc skābētiem gurķiem un nolēmu pagatavot no tā ko var dabūt uz vietas (tāpēc mārrutku vietā - vasabi pasta). Un arī padalīties ar pieredzi :)
Vadījos no citām receptēm šeit pat:
Ūdeni sakarsē līdz vārošai temperatūrai, pārlej gurķiem un atstāj uz 15 min.
Izņem gurķus no ūdens, saliek burkā.
Novārītu (atdzesētu) ūdeni atjauc ar vasabi, pagaršo (nav jābaidās, ja ir par sīvu, jo gurķi to tik ļoti neuzņems).
Samet ķiplokus, pārlej ar vasabi atjaukto ūdeni un pievieno sāli (var vadīties no citām receptēm par to cik daudz tā ir jāpievieno, bet es pieliku pēc sajūtas).
Es liku tumšā vietā, taču bija silts un bija tāpat ļoti labi (kaut arī saka ka jāliek vēsā vietā).
Kad tapa gatavi, marinādi nokāsu, novārīju, atdzesēju, salēju atpakaļ un turēju gurķus ledusskapī.
* Pēc divām nedēļām var pagaršot - no sākuma garšos pēc mazsālīta gurķa un ja liksies, ka vasabi par daudz - tas nekas, ja patur vēl 2 nedēļas sīvums izzūd un paliek laba skāba garša - gandrīz nejūt starpību starp Matīsa tirgus skābētajiem :)
* Var pielikt dilles (man šķiet ka vajag, bet man nebija)
Lai labi garšo!
Sastāvdaļas
Gurķi
Ķiploki
Sāls
Vasabi
Vārīts atdzesēts ūdens
-->
Pagatavošana
25 min.25 min.
Virsraksts īsti neatbilst patiesībai, bet gribēju pievienot šo recepti, jo dzīvojot Ķīnā sailgojos pēc skābētiem gurķiem un nolēmu pagatavot no tā ko var dabūt uz vietas (tāpēc mārrutku vietā - vasabi pasta). Un arī padalīties ar pieredzi :)
Vadījos no citām receptēm šeit pat:
Ūdeni sakarsē līdz vārošai temperatūrai, pārlej gurķiem un atstāj uz 15 min.
Izņem gurķus no ūdens, saliek burkā.
Novārītu (atdzesētu) ūdeni atjauc ar vasabi, pagaršo (nav jābaidās, ja ir par sīvu, jo gurķi to tik ļoti neuzņems).
Samet ķiplokus, pārlej ar vasabi atjaukto ūdeni un pievieno sāli (var vadīties no citām receptēm par to cik daudz tā ir jāpievieno, bet es pieliku pēc sajūtas).
Es liku tumšā vietā, taču bija silts un bija tāpat ļoti labi (kaut arī saka ka jāliek vēsā vietā).
Kad tapa gatavi, marinādi nokāsu, novārīju, atdzesēju, salēju atpakaļ un turēju gurķus ledusskapī.
* Pēc divām nedēļām var pagaršot - no sākuma garšos pēc mazsālīta gurķa un ja liksies, ka vasabi par daudz - tas nekas, ja patur vēl 2 nedēļas sīvums izzūd un paliek laba skāba garša - gandrīz nejūt starpību starp Matīsa tirgus skābētajiem :)
* Var pielikt dilles (man šķiet ka vajag, bet man nebija)
Lai labi garšo!
Komentāri
Pievienot komentāru
Jaunumi
Ar acīm ciet un nazi rokā! Kuram lielāka iespēja uzvarēt - Rūtai Dimantai vai aktierim Mārtiņam Počam?
No kā sastāv slavenais Rīgas burgers un vai tā radītājs pats spēj to apēst?
Vai latviešu puisim ir pa spēkam apēst 2,5 kg smagu burgeri? Izrādās, ir!
Šī vietne izmanto sīkdatnes (cookies angļu val.), lai analizētu mūsu datplūsmu, uzlabotu satura kvalitāti, pielāgotu saturu lietotāju vajadzībām un optimizētu tās darbību. Sīkdatnes mūsu vietā un tikai atbilstoši norādītajiem mērķiem var pārvaldīt arī mūsu sadarbības partneri (trešās personas – datu apstrādātāji (operatori), piemēram, Google Analytics)
Sīkāk par sīkdatnēm un to dzēšanu lasi šeit
>
Komentāri