Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Rīsi brazīļu gaumē

2011. gada 19. maijs
Foto: Inga Dundure
Pagatavošana
30 min
1. Katliņā ielej eļļu, nedaudz uzkarsē. Pievieno saspiestu ķiploku (vai smalki sagrieztu). ķiploku navajag apbrūnināt, tikai nedaudz sakarsēt eļļā. Sagatavo karstu ūdeni, to var uzvārīt tējkannā. Katliņā pievieno rīsus un apmaisa kopā ar ķiploku. Katliņu vislabāk būtu likt uz vidējas uguns. Maisa apmeram 1 minūti, tad rīsus aplej ar vārošu ūdeni. ūdens vajadzīgs tikai tik daudz, lai rīsi būtu apsegti. Pievieno sāli, apmaisa, liek katliņam vāku, uguni nogriež uz mazako. Vāra 20 minūtes.
Uz augšu