Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Zupas Biešu zupa ar skābētiem kāpostiem jeb borščs

Biešu zupa ar skābētiem kāpostiem jeb borščs

FOTO: Depositphotos.com

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • 1 cūkgaļas lāpstiņa ar kauliņu
  • 1 paciņa vārītu biešu
  • 1/3 paciņas skābētu kāpostu
  • 1 burkāns
  • 2 sīpoli
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 100 g tomātu pastas
  • 2-3 ēd. k. etiķa
  • Sāls pēc garšas
  • Piparu graudiņi
  • Cukurs pēc garšas
  • Ūdens
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

150 min.
  1. Liek vārīt cūkgaļas lāpstiņu (1 h).
  2. Paralēli sarīvē bietes un sagriež 2 ķiploku daiviņas, ko aplej ar 2 karotēm etiķa un atstāj marinēties.
  3. Uz pannas cep 1 sarīvētu burkānu, 2 sīpolus, smalki sagrieztus puslokā, un 2 ķiploku daiviņas, smalki sagrieztas.
  4. Kad burkāni ar sīpoliem jau sacepti, (viegli dzelteni), pievieno ap 100 g tomātu pastas un kopā apcep.
  5. Kad gaļa gatava, ņem ārā no buljona, un griežam mazos gabaliņos (kā jau zupai).
  6. Tikmēr paralēli buljonā iemet 1/3 paciņas skābētu kāpostu (neaizmirst kāpostus smalki sagriezt), lai vārās. Pievieno piparu graudiņus.
  7. Kad gaļa sagriezta, liek to cepties uz pannas, nedaudz apcep, un pievienoj sīpolu, burkānu un tomātu pastas masu, ko visu vēļ mazliet pacepam.
  8. Kad viss sacepies, met iekšā katlā pie kāpostiem, kuri jau tur vārās, nedaudz pavāra un liek klāt sarkanās bietītes, kas mums stāv marinādē, atkal mazliet pavāra. Papildina ar sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.

    Labu apetīti!!
    Kad viss sacepies, met iekšā katlā pie kāpostiem, kuri jau t...

    FOTO: Depositphotos.com

Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs
Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zupas

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas