Sākums > Receptes > Zupas

Biešu zupa ar skābētiem kāpostiem jeb borščs

2011. gada 13. maijs
Foto: Depositphotos.com
Pagatavošana
150 min
1. Liek vārīt cūkgaļas lāpstiņu (1 h).
2. Paralēli sarīvē bietes un sagriež 2 ķiploku daiviņas, ko aplej ar 2 karotēm etiķa un atstāj marinēties.
3. Uz pannas cep 1 sarīvētu burkānu, 2 sīpolus, smalki sagrieztus puslokā, un 2 ķiploku daiviņas, smalki sagrieztas.
4. Kad burkāni ar sīpoliem jau sacepti, (viegli dzelteni), pievieno ap 100 g tomātu pastas un kopā apcep.
5. Kad gaļa gatava, ņem ārā no buljona, un griežam mazos gabaliņos (kā jau zupai).
6. Tikmēr paralēli buljonā iemet 1/3 paciņas skābētu kāpostu (neaizmirst kāpostus smalki sagriezt), lai vārās. Pievieno piparu graudiņus.
7. Kad gaļa sagriezta, liek to cepties uz pannas, nedaudz apcep, un pievienoj sīpolu, burkānu un tomātu pastas masu, ko visu vēļ mazliet pacepam.
8. Kad viss sacepies, met iekšā katlā pie kāpostiem, kuri jau tur vārās, nedaudz pavāra un liek klāt sarkanās bietītes, kas mums stāv marinādē, atkal mazliet pavāra. Papildina ar sāli, cukuru un etiķi pēc garšas.

Labu apetīti!!
Foto: Depositphotos.com
Uz augšu