Rabarberu plācenīši

2011. gada 13. maijs
Foto: CrazyBaker
Pagatavošana
50 min
1. Uzsilda krāsni līdz 220C.
2. Izrullē mīklu plānā kārtā un, izmantojot mazu šķīvi vai cepumu formu, izgriež ārā 8 riņķus apmēram 14 cm diametrā. Izmanto mazliet mazāku formu, lai izgrieztu ārā vidu no četriem mīklas riņķīšiem un saglabā mīklas maliņas.
3. Liek 4 mīklas plācenīšus uz cepamās plāts, dur viscaur mīklai ar dakšu un ieziež malas ar olu. Izmanto mīklas maliņas un liek virsū plācenīšiem un maigi saspiež kopā.
4. Mazā traukā, samaisa kopā demerara vai brūno cukuru ar krējumu un klāj mazliet uz katra plācenīša, tik, lai noklātu plācenīša pamatni.
5. Liek rabarberu šķēlītes pulksteņrādītāja virzienā, vienu pie otra, lai maliņas ir mazliet viena uz otra. Pārklaj mazliet ar krejumu un ber virsū bagātīgi pūdercukuru.
6. Cep plācenīšus 20 minūtes līdz zeltainas.
7. Atstāj mazliet atdzist un ēd kamēr siltas un pasniedz ar vaniļas saldējumu, ja vēlas.
8. Lai labi garšo!
Uz augšu