Kategorijas

Recepšu kolekcijas

Pamatēdieni risoto ar šampinjoniem

risoto ar šampinjoniem

FOTO: jurka

Saturs turpināsies pēc reklāmas

Sastāvdaļas

  • Rīsi
  • Šampinjoni
  • Sīpols
  • Ķiploks
  • Buljons
  • 3 ļļa, sāls, pipari
Saturs turpināsies pēc reklāmas

Pagatavošana

30 min.
  1. Risoto [Risotto] ir tāds jauks itāļu variants rīsu pagatavošanā, pats neesmu liels rīsa cienītājs, bet šādā veidā pagatavotu viņus var ēst gardu muti. Te diezgan smalki der ievērot rīsu un buljona attiecību, tāpēc šoreiz rakstīšu pa gramiem svarīgākās sastāvdaļas. 3 personām jāņem 250 grami rīsu, 400 grami sēņu un ap 600 gramu buljona. Pārējais, kā gribās. Zīmīgi, ka nevajag pirkt speciālos risoto rīsus, der jebkuri neapstrādātie (tvaicēties u.c. lai paliek plauktā). Visupirms rīsus jānoskalo zem tekoša ūdens, lai tiktu vaļā no liekās cietes, bet noteikti nevajag rīsus pirms pagatavošanas mērcēt ūdenī. Un pārējās sastāvdaļas smalki jo smalki sagriezt.
    Risoto [Risotto] ir tāds jauks itāļu variants rīsu pagatavoš...

    FOTO: jurka

  2. Uz pannas smuki sākumā apcepam sīpolus un ķiploku, līdz zeltainumam.
    Uz pannas smuki sākumā apcepam sīpolus un ķiploku, līdz zelt...

    FOTO: jurka

  3. Tad klāt sēnes kuras arī turpinām cept, līdz krietni sakrīt apjomā.
    Tad klāt sēnes kuras arī turpinām cept, līdz krietni sakrīt...

    FOTO: jurka

  4. Tad pa virsu rīsus un censties viņus mazliet apcept.
    Tad pa virsu rīsus un censties viņus mazliet apcept.

    FOTO: jurka

  5. Kad rīsi apcepti, tad lejam klāt buljonu pamazām un visu laiku jāturpina maisīt, kā paliek pasauss, tā atkal klāt buljonu līdz tas viss iztērēts un rīsi ir gatavi. Iegūstam mēs rīsa graudus, kas piesūkušies ar buljonu un sēņu garšu. Klāt kāds salāts un aiziet.
    Kad rīsi apcepti, tad lejam klāt buljonu pamazām un visu lai...

    FOTO: jurka

Receptes.lv Iesaka
Dienas recepte
Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Zefīra kārtojums ar zemenēm un putukrējumu

Pamatēdieni

Skatīt vairāk
Lasītākais šonedēļ
| 7. jūlijs 11:48 7.07 11:48
Kabaču sezonas starts - gatavojam vienkārši (1)
10 receptes

Jaunākās receptes

Skatīt vairāk

Recepšu kolekcijas

Visas kolekcijas